Sådan er vi omtalt:
2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005


31. december

Escobar racing v/ Lars Kragh stiller med stærkeste hold i 2007.

hele escocar teamet
Også teamet junior hold stiller op på stærkeste maner, i det alle også her har valgt at bakke op om 1. kører Martin Pedersen og 2. kører Teddy Grasson.

Servicemand Steffen Bruun: Siden Martin valgte at vi skulle køre i Escobar racing, har det kun været positivt. Der er styr på tingene, og vi har det virkelig sjovt når vi er ude at køre rally, selvfølgelig bruger man nogle timer på sporten, men man føler det er det hele værd når så tingene lykkedes.

Vi i junior holdet havde en svær sæson i 2006, men alligevel føler vi at vi er blevet bakket 100 % op af resten af Escobar racing.
Escobar racing har gjort meget for at alle har, kunne komme til at forsætte i 2007, og har haft personlige samtaler med alle i teamet, for at tage hensyn til bl.a. arbejde og privatliv.
Escobar racing kan nu fortælle at alle "spillere" på holdet fra succes sæsonen 2006, hvor det blev til bl.a. et Yokohama mesterskab, har alle givet deres ord på at bruge den tid, og det engagement der skal til for at forsætte succesen i 2007.

Mekaniker Michael Borgny: Det var egentligt ikke særlig svært for mig, jeg elsker rally og den atmosfære der er i miljøet.
Vi bliver alle behandlet rigtig godt i teamet, og man føler simpelthen at man gør en forskel, som så også bliver værdsat.
For mig er Escobar det rigtige valg, glade amatører, som er seriøse om vores sport.

Teamchef Peter Ackermann: Vi har været meget fokuseret på at få alle med til næste sæson, det er vigtigt for vores udvikling, og at vi har folk med der ved hvad det drejer sig om.
Vi har også været meget bevidste om at skulle have alles privatliv til at passe sammen med deres sport, så det kan gå op i en højre enhed.
Vi mener selv vi har en perfekt sammensat gruppe, og ingen må være i tvivl om at vi er klar til næste sæson.

Escobar racing v/ Lars Kragh
Køge

26. december

Escobar racing v/ Lars Kragh køber ny rally bil til 2007.

Team ejer Lars Kragh kan nu løfte sløret for hvilken bil Escobar racing har besluttet sig for, at han og Jess Larsen stiller til start i til rally sæsonnen 2007.

Valget faldt på en Opel Corsa super 1600, men det er ikke hvilken som helst Opel Corsa vi her snakker om, der er nemlig Martin Johansens Opel Corsa, som han lå og kæmpede med om mesterskabet i hele 2006.

Lars Kragh: Vi er utrolig glade for at vi skal køre i Opel Corsa super 1600 til næste år, der er ingen tvivl om at der bliver kamp til stregen, og at der skal køres stærkt fra starten af i næste sæson.

Det er en helt rigtig bil, hvis man vil være med fremme, bilen har jo bevist at den kan køre stærkt, så nu gælder det bare for os om at lære bilen at kende.

hele teamet samlet ved DM5 på Møn
foto: Peter Brigsted


Vi mener selv at vi med netop denne bil kan med helt fremme.

Team Chef Peter Ackermann: Vi er rigtig glade for at vi har, kunne få forhandlet denne bil på plads, og vi vil med det samme sige, at vi føler at vi har fået en fair behandling og er mødt med en stor imødekommenhed fra Martins side.

Det har hele tiden været et mål for os i Escobar racing at prøve at få økonomi til en bil der kan være fremme mellem de allerbedste, og det mener vi absolut vi kan med denne Opel Corsa super 1600, for os har det været vigtig at prøve at udvikle teamet løbende.

Escobar racing har undersøgt en del rallybiler og studeret hvordan konkurrencen i klasserne kommer til at se ud til næste år, klassen for super 1600 biler bliver efter Escobars mening en af de aller hårdeste klasser i 2007 og det var også af den grund at valget faldt på Opel Corsa super 1600.

Lars Kragh: For os er det meget vigtigt at der er noget at køre om, vi i Escobar racing skal være med i de klasser hvor konkurrencen er hård. Vi må nu se hvad det kan blive til, nu hvor det er op til os selv at få det bedste ud af matrialet.

Escobar racing v/ Lars Kragh
Køge


10. december 2006

rallynyt 2006 nr 8

(læs artiklen som pdf her - 13 Mb)

autosport nr. 10 december 2006

... Johnny Pedersen vandt gruppe H trods et par udflugter i det grønne, men måtte se DM guldet gå til en taktisk kørende Lars Kragh.

(se indlægget som pdf her - 13 Mb)


8. december 2006

rallynyt 2006 nr 8

(læs artiklen som pdf her - 10 Mb)

RallyNyt nr. 8 december 2006

...

Lidt længe nede i feltet var der også voldsomme kampe om placeringerne. Johnny Pedersen skulle gennemføre for at få sølvmedaljerne i DM og Lars Kragh skulle også (bare) gennemføre med mindst en ottende plads i gruppen for at hente guldmedaljerne. Så meget naturligt kørte Lars Kragh i modsætning til sin sædvanlige kørestil noget mere behersket, og hans prøvetider genspejlede da også dette, efter prøve 6 var han nr. 18 generelt og nr. 5 i Gruppe H.

...

(se indlægget som pdf her - 2.3 Mb)


5. december 2006

Escobar racing har fået en ny bil til Martin Pedersen, som Martin og Teddy allerede har kørt deres første løb i.
For Escobar junior racing, skal bilen nu gøres klar til 2007 med maling osv.

Men hvad skal Lars Kragh og Jess Larsen køre i, når vi skriver 2007 !

Vi er ved at lukke de to sidste muligheder af, og vi vil komme med en pressemeddelelse omkring vores nye bil meget snart.

Escobar racing v/Lars Kragh.
Køge.

 


2. december 2006

Escobar racing og Martin Pedersen forsætter som junior kører
for Escobar racing v/Lars Kragh

 

Martin Pedersen og Teddy Grasson er med i Escobar racing 2007. hvor de skal deltage i Yokohama mesterskabet, div. rally sprint, og min. et DM rally.
Det team af unge mennesker, som sidste år kom med i Escobar racing i 2006, har gået en meget stor udvikling i gennem i 2006 fra klub rally til DM rally på meget kort tid.

Teamejer Lars Kragh: Jeg så en fremtid i Martin som vores junior kører, og da jeg meget gerne ville have en bil mere med i mit team. Og nu har set hvad Martin har i sig, og hvad vi skal "bygge" på i 2007. Vi har solgt Martins Peugeot 106 Gruppe A. og købt en Peugeot 106 Kit car, en bil som har ca. 30 hk mere end hans gamle bil, men så på mange områder er meget hurtigere end den gamle 106. Bilen er ved at blive gjort klar til maler, og skal ses efter, på bl.a. de mekaniske dele i løbet af denne vinter.

escobar racing teamet

Peter og Martin


Så begyndte tingene at gå stærkt, ugen inden DM-finalen solgte vi vores bil.
Så troede vi sådan set at sæsonen var forbi. Men så let slipper man ikke når man er med i Escobar racing. Så Lars fik lige lavet en kanon aftale med Michael Springer.
Så mandag gjorde vi bilen klar til den nye ejer, han hentede den tirsdag, der efter tog vi op til Michael og hentede hans/vores bil. Onsdag gjorde vi den klar til os. Torsdag pakkede vi service vogn og hentede telt. Fredag morgen kørte vi til Møn.

Løbet om lørdagen var et SM løb for vores vedkommende. Vi var alle spændte for vi havde faktisk ikke kørt en meter i vores nye bil.
Der skulle køres 7 rigtige fine prøver.
Vi startede ud med at køre 6 hurtigste tid generelt og der efter blev det kun bedre for prøve til prøve. Inden anden sidste prøve lå vi nr. 5 generelt og førte med 2

Martin Pedersen: Efter en lang vinter hvor man havde bygget bil hele vinteren, ville man gerne ud og kører nået ræs.
Sæsonen startede med Yokohama mesterskabet i Ejby.
Efter løbet blev jeg kontaktet af Lars Kragh og han tilbød mig en plads i hans team. Og efter lidt forhandlinger var kontrakten underskrevet.
Efter at have gennemgået bilen fra A-Z mente vi ikke der var nået der kunne gå galt.
Så vi var klar til at vise Escobar flaget til Danmarks bedste rally sprint i Kalundborg.
Vi havde lavet et flot Pitshow. Inviteret sponsorer venner og bekendte. Så det skulle bare gå godt.
Da vi ikke havde kørt så meget på det sidste valgte vi at deltage i klubrallyet bare for træningens skyld. Og der blev vi nr. 6. Så det var ok.
Til rallysprint trofæet blev vi nr. 4,det var også acceptabelt.
Til selve sprintet gik bilen bare som en drøm. Og vi kørte 3 hurtigst 2 gange og sluttede på en 4 plads 1 tiendedel sekund fra 3 pladsen.
Lars vandt endnu gang og blev flot nr. 4 generelt.
Escobar viste sig under hele arrangementet som det flotteste team.

min i klassen. Men så dummede jeg mig nået så gevaldigt, holdt lige lidt for meget på og vi røg ud på en mark og sad fast i 4 min. Så var vi jo bagud med 2 min inden sidste prøve.
Så vi gav den alt hvad den kunne og kørte 2 min ind på vores konkurrent men tabte med 1,4 sek. rigtig nedtur. For jeg satte lige en uofficielt DM ud i den blå luft. Men sådan er det jo. Det må man bare lære af. Bilen kørte helt suverænt. Der er meget mere fart i den når vi lære den at kende.
Vi ender som nr. 7 generelt og nr. 2 i klassen.
2006 har bådet været godt og skidt, men vi har lært utroligt meget og ser nu frem til et kanon år med Escobar racing i 2007.

Jeg vil godt sige en stor tak til hele teamet. Uden de kanon servicefolk havde jeg sgu nok mistet pusten. Mange gange i denne sæson.
Men vi kæmper som et team, og det bliver kun bedre.

NEVER CHANGE A WINNING TEAM

Escobar racing Back i business.
Escobar racing v / Lars Kragh
Køge


Motorsportens Gallafest

blev fredag d. 24 novber afholdt i Radisson SAS Falconer på Frederiksberg

gallafest 24 nov 2006

Motorsportens Gallafest blev fredag aften afholdt i Radisson SAS Falconer på Frederiksberg, hvor stort et alt, hvad der kunne krybe og gå indenfor dansk bilsport på to og fire hjul var samlet for at hylde de bedste af de bedste.

Det gjaldt naturligvis også rallysporten. Her var de tre vindende mandskaber i de tre DIF-underklasser, Standard 2000, Gruppe H og Super 1600, på scenen for at blive hyldet med medaljer overrakt af Dansk Automobil Sports Unions næstformand, Jørgen Esbensen. Men også de tre bedste i det generelle DIF-mesterskab i rally var på podiet for at få deres medaljer.

Men det var ikke de eneste rallykørere, som blev hædret. Også Kasper Nymann Andersen blev hædret. Han er i gang med sin anden sæson i dansk rally, og de resultater, han har præsteret, udløste prisen som Årets Talent i rally - en pris, der er indstiftet af Dansk Automobil Sports Union.


Tidende 13. nov. 2006

Op ad bakke i sidste løb

tidende 13 nov 2006
af Henning Fristed

...

Kragh scorede hattrick


Ib Kragh. Juelsminde, vandt duellen mod Martin Johansen, Kolding, og scorede hattrick, da han ud over generelklassementet blev der kåret mestre i yderligere tre klasser, og Martin Johansen fik en smule trøst, da han vandt Super 1600-klassen for små tunede biler.
Max Christensen. Svenstrup, vandt Standard 2000 (serienære vogne), mens Lars Kragh, Køge, snuppede mesterskabet i Gruppe H (ældre biler).
Endelig blev der kåret mestre i regionalrally i fire klasser, og i klasse 4 sejrede Kristof Gajczyk, Næstved, og co-driver Jimmy Hans, Korsør, i en Suzuki Swift.

 

(læs artiklen som pdf her - 4.07 Mb)


Bilsport – 11. november 2006 – Danflex Huse Gjønge Rally 2006

Mere end en Kragh fik titel efter Gjønge Rally

For tredje gang i træk kunne Ib Kragh, Juelsminde, lørdag aften lade sig hylde som ny Danmarksmester i rally i Mønshallen efter en finalesejr i Danflex Huse Gjønge Rally. For hans co-driver Karsten Isaksen, Egtved, var det derimod første gang, at han fik hængt en af Dansk Idræts Forbunds guldmedaljer om halsen, og den oplevelse var han ikke ene om. I flere klasser kunne man således opleve nye mestre.

Det gjaldt blandet andet i en af feltets største klasser, Gruppe N for de lidt ældre biler, hvor der op til Danflex Huse Gjønge Rally var lagt op til en duel mellem Lars Kragh, Køge, og Johnny Pedersen, Slangerup. De to kørere kæmpede da også en brag kamp, hvor det ofte gik hårdt for sig. Midtvejs i løbet ramte Johnny Pedersen således en kantsten, der ikke blot punkterede bagdækket på BMWen, men også gjorde baghjulsophænget skævt. Men i servicepausen fik mekanikerne udført en nødtørftig reparation, så Johnny Pedersen kunne gennemføre løbet og opnå det, der kunne holde hans DM-drømme i live, nemlig placeringen som bedste Gruppe H-kører.

Men det var ikke nok. I sin røde Opel Kadett GSi kørte Lars Kragh godt nok på det sikre og kom i mål knap tre minutter efter Johnny Pedersen, men da han alligevel var tredjebedste kører i gruppe H, var det nok til at sikre ham og co-driver Jess Larsen, Sorø, deres første Danmarksmesterskab.

Det første Danmarksmesterskab blev det også til for Max Christensen/Mikael Kanstrup, Svenstrup/Aalborg. Og det endda selv om holdet ikke kom i mål i Danflex Huse Gjønge Rally. I løbet på Møn blev Standard 2000-klassen for de serienære rallybiler ellers vundet af Henrik Jensen, Kalundborg, men da vestsjællænderen og hans makker Leif Heick, Hejnsvig, ellers har haft en dårlig sæson, kunne de ikke indhente Max Christensen og Mikael Kanstrup.

I de to sidste klasser, hvor der blev kæmpet om Dansk Idræts Forbunds guldmedaljer, blev titlerne generobret. Som nævnt tog Ib Kragh og Karsten Isaksen det generelle mesterskab, mens Martin Johansen, Egtved, generobrede titlen i Super 1600-klassen for de små, tunede biler. Her var der dog tale om en første gangs oplevelse for hans co-driver, Finn Thomsen, Oksbøl,

Ud over årets Danmarksmestre blev Dansk Automobil Sports Unions mestre i regional rally samt specialforbundet DASU Cups også fundet i Danflex Huse Gjønge Rally 2006.

rallyinfo 2006-11-11

Danmarksmestre i rally:

Generelt

Ib Kragh/Karsten Isaksen                           Juelsminde/Egtved             Renault Megane

Standard 2000 (serienære standardvogne):

Max Christensen /Mikael Kanstrup             Svenstrup/Aalborg              Honda Civic Type-R

Super 1600 (små, tunede biler):

Martin Johansen/Karsten Isaksen               Kolding/Egtved                  Opel Corsa Super 1600              

Danmarksmesterskabet i Gruppe H (ældre biler):

Lars Kragh/Jess Larsen                             Køge/Køge                        Opel Kadett GSi

/Alstrup


Dagbladet 8. nov. 2006

Så står det store slag

Escobar Racing fra Køge kæmper for sidste gang om DM.

Køge/Møn: Escobar Racing fra Køge stiller i weekendens sidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally til start med Lars Kragh og Jess Larsen i deres Opel Kadett GSI. Sidste DM afdeling bliver kørt på Møn over hele lørdagen den 11. november, og der er gjort klar til kamp i Køge-teamet - nu gælder det DM i Gruppe H. Der bliver samtidig kørt sidste afdeling af SM, hvor Martin Pedersen og Teddy Grasson fra Escobar Racing Junior stiller op i deres helt nyindkøbte Peugeot 106 Kit Car.
- Vi kommer til sidste afdeling af DM for at køre vores chance - vi fører i øjeblikket mesterskabet i gruppe H, og det vil vi selvfølgelig gerne køre hjem i løbet af lørdagen. Vi har forberedt os til mindste detalje, men alle ved, at der ikke er langt fra succes til fiasko i motorsport, og intet er afgjort før detternede flag, så vi kan kun gøre vores bedste og tro på det holder, siger teamejer og 1. kører Lars Kragh.

Ny bil

dagbladet 8 nov 2006

Det bliver første gang, at teamets juniorkører, skal ud og køre i deres nyindkøbte Peugeot 106 Kit Car, som de vil prøve af med en afdeling af SM. 1. kører Martin Pedersen siger, at holdet er meget spændt på at komme ud og prøve den nye bil af:
- Vi har først fået den i denne uge og kender intet til dens køreegenskaber og motorkraft. Ingen tvivl om, at det er en meget fin bil, vi her har købt, og bilen har jo også vist flotte resultater før, men der vil selvfølgelig

komme en periode med en del tilvænning. Det er derfor super godt, at vi fik mulighed for at teste den til den sidste afdeling af SM, inden vi skal have skilt den ad i vinterens løb, siger han.
Escobar Racing går en weekend i møde, hvor alle teamets 13 mand vil være i aktion fredag.

(læs artiklen som pdf her - 1.25 Mb)


Bilsport – 8. november 2006 – Danflex Huse Gjønge Rally 2006

Gjønge Rally skal afgøre flere rallymesterskaber

rallyinfo 8-11-06

Men der tager Johnny Pedersen måske fejl. I hvert fald hvis man skal tro Lars Kragh, der har et så stort forspring, at en ottendeplads blandt Gruppe H-bilerne er nok for at give ham titlen.

”Vi gør som vi plejer, nemlig at køre det bedste, vi har lært,” slår køreren i den røde Opel Kadett GSi fast. ”Vi giver fuld gas, og vi vil slutte sæsonen af med værdighed, sådan som vi har gjort det i Yokohama-mesterskabet. Vi har kun haft første- og andenpladser i år, og det har vi også tænkt os at gå efter her.”

Netop balancen mellem at presse bilen til det yderste og så køre taktisk for bare at komme i mål, er særdeles svær. Presser man for hårdt på, kan det betyde afkørsler og et nul-resultat, men er man for forsigtig, så kan man også ende langt nede i det slagne felt. Men en helt tredje faktor kan også afgøre duellen mellem Lars Kragh og Johnny Pedersen.

”Vi er selvfølgelig meget ydmyg om vores situation og muligheder, for det er jo en mekanisk sport, hvor ting kan gå i stykker. Det kan man bare spørge Johnny om,” siger Lars Kragh med henvisning til rivalen, som ville have haft bedre chancer, hvis den hidsige mekanik ikke havde drillet. ”Vi har sat nogle af firhjulstrækkerne på plads i år, så vi har bevist, at vi kan være hurtige, men realistisk skal Lars nok dumme sig, hvis han ikke skal have et DM,” replicerer Johnny Pedersen.

Danflex Huse Gjønge Rally 2006 udgør også finalen i FirstStop Historic Rally Cup, og selv om Kurt Mejer, Horsens, allerede har sikret sig titlen, så bliver der tæt opløb om de to resterende podiepladser.

Seks mandskaber ligger adskilt af mindre end 10 points, og da holdet bag rattet af den bedst placerede historiske rallybil i mål vil score hele 40 points, kan alting ske. To kørere ser dog ud til at have bedre chancer end andre for at sikre sig de to sidste medaljer.

I sin klassiske Porsche 911 har Per G. Hansen, Ringsted, nemlig vundet de to seneste afdelinger af FirstStop Historic Rally Cup, og kan han fortsætte denne linie, er sølvet hjemme. Men denne medalje kan også gå til en anden kører fra det midtsjællandske område. Troels Lund, Slagelse, er bare tre points efter ham, og selv om han endnu har sin første sejr til gode, så har han opnået flere topplaceringer i år.

Udsendt på vegne af Sydsjællands Automobil Klub
/ Alstrup

Selv om hovedfokus i lørdagens Danflex Huse Gjønge Rally 2006 vil være på duellen mellem Ib Kragh, Juelsminde, og Martin Johansen, Kolding, så er kampen om Dansk Idræts Forbunds Danmarksmesterskab ikke den eneste titelkamp, der skal afgøres på Møn. Løbet er også finale for en lang række andre klasser og mesterskaber, og her er der flere steder åbenhed om udfaldet.

Det gælder bl.a. i mesterskabet for de ældre, tunede biler i Gruppe H, hvor tre mandskaber har teoretisk mulighed for at tage titlen, men reelt er det to, der kan gøre det. Lars Kragh, Køge, har et solidt forspring til Johnny Pedersen, Slangerup, der med sin BMW M3 har den vel nok mest potente bil i Gruppe H-konkurrencen.

”Vi kan næsten ikke undgå at få sølv, så vi kører efter at komme så højt op som muligt, og hvis det bliver tørvejr, så tror jeg, at vi kan komme op mellem de fem første generelt,” slår Johnny Pedersen fast. ”Vi er i år blevet nummer tre og fem og er så to gange udgået fra en femteplads, så det er bestemt et realistisk mål. Vi har jo hidtil kørt fra Lars i år, og selv om vi nok ikke kommer til at køre i cirkler om ham, så vil han nok ikke køre i noget højt tempo af hensyn til sine DM-chancer.”


7. november 2006

Escobar racing stiller til start i både DM & SM

Escobar racing stiller i weekendens sidste afdeling af DM til start med Lars Kragh og Jess Larsen i deres Opel Kadett GSI.

Sidste DM afdeling bliver kørt på Møn over hele lørdagen d. 11 november.
Der bliver samtidig kørt sidste afdeling af SM hvor Martin Pedersen og Teddy Grasson, ligeledes fra Escobar racing stiller op i deres helt nyindkøbte Peugeot 106 Kit Car.

Teamejer og 1. kører Lars Kragh: Vi kommer til sidste afdeling, af DM for at køre vores chance, vi føre i øjeblikket mesterskabet i gr. H. og det vil vi  selvfølgelig gerne køre hjem i løbet af lørdagen.

der bliver kørt tæt
Vi har forberedt os til mindste detalje, og mener vi er klar til kamp, men alle ved, at der ikke er langt fra succes til fiasko i motorsport, og intet er afgjort før det ternede flag, så vi kan kun gøre vores bedste, og tro på det holder.

Det bliver første gang at Teamets junior kører, skal ud og køre i deres nyindkøbte Peugeot 106 Kit Car, som de vil prøve af med en afdeling af SM.

1 kører Martin Pedersen: Vi er meget spændte på at komme ud og prøve vores nye bil, vi har først fået den i denne uge og kender intet til dens køreregenskaber og motorkraft.

Ingen tvivl om at det er en meget fin bil vi her har købt, og bilen har jo også vist flotte resultater før, men der vil selvfølgelig komme en periode med en del tilvænning, det er derfor super godt, at vi fik mulighed for at teste den til den sidste afdeling af SM, inden vi skal have skilt den ad i vinterens løb.

Alt i alt går Escobar racing en meget spændende weekend i møde, hvor alle teamet 13 mand vil være i aktion fra fredag af.

Escobar racing v/Lars Kragh.


Dagbladet 31. oktober 2006

Escobar vandt Yokohama-mesterskabet

dagbladet 31 okt 2006 - Det er dejligt igen at kunne kalde sig Yokohama-mester for 2006, et mesterskab der er så flot repræsenteret af både gode kørere og hurtige biler. Martin Pedersen og Teddy Grasson fra Escobar junior racing, kørte også et flot løb i dag, og blev nr. 3 i deres gruppe. Alle i juniorteamet havde gjort en kæmpe indsats for at bilen skulle være kamp klar, og det viste sig at det var den.1. kører i junorteamet, Martin Pedersen beretter, at han er rigtig stolt af juniorteamets 3. plads, og endnu mere tilfreds med, at de denne gang gennemførte løbet. - Det er virkelig noget, vi alle sammen har set frem til, og at det så også skulle blive til en 3. plads var bare rigtig lækkert. Jeg skulle lige ud og have fortroligheden med bilen igen

Køge rally teamet Escobar Racing vandt det samlede Yokohamamesterskab i weekenden på point - nu venter sidste afdeling i DM, som Køge-teamet også fører.

Køge/Nykøbing F: Sidste afdeling af Yokohama mesterskabet blev kørt i Nykøbing F. hvor asfalten i industriområdet blev brugt til at køre nogle rigtige gode prøver. Alle kiggede adskillige gange mod himlen, men vejret viste sig fra den gode side, og alle prøver blev kørt i tørvejr.
Lars Kragh og Teddy Grasson fra Escobar Racing kørte i deres Opel Kadett GSI i søndages sidste afdeling af mesterskabet en flot general 2. plads hjem og vandt suverænt deres gruppe med 15 sek. ned til nr. 2. Det betød, at de fik point nok til at vinde det samlede Yokohama mesterskab i gr. 2.
- Jeg er utrolig glad for dette mesterskab. Feltet i dag var som sædvanligt meget stort, og med mange rigtigt fine racerbiler. Bjørn Wulff viste da også i dag i sin Peugeot 106 Maxi, at han er en meget dygtig chauffør. Han har en meget hurtig bil og var fra første prøve urørlig. Vi ville ikke på nogen måde prøve at »lulle« os igennem dagens prøver, men som altid køre det bedste, som både bil og vi kunne præstere, beretter 1. kører og teamejer Lars Kragh. Kørte perfekt - Jeg følte, at bilen kørte perfekt, og efter vi havde sat en ny undervogn på til i dag var jeg spændt på, hvordan bilen føltes. Igen må jeg give mekanikerne meget ros, for de havde virkelig sørget for, at bilen var optimal. Vi havde valgt at lade Teddy Grasson fra junior teamet være min 2. kører i dag, da Jess Larsen var forhindret, og jeg er dybt imponeret over den måde, Teddy løste opgaven på. Han viste i dag, at han virkelig har et kæmpe talent for at sidde i en racerbil, forklarer Lars Kragh og fortsætter:

efter vores bremsesvigt i Taastrup, men kunne efter første heat mærke, at der var rigtig god fart i bilen, siger Martin Pedersen. Teddy Grasson havde en travl dag, da han var 2. kører for både Lars Kragh og Martin Pedersen. Han skulle derfor skifte mellem en Opel Kadett GSI og en Peugeot 106.
- Jeg er rigtig glad for at det kunne lade sig gøre, at jeg fik prøvet begge biler, det var rigtig godt at få den erfaring med. Jeg var selvfølgelig spændt på, hvordan det var at komme ud og køre med Lars Kragh, og vidste også, at han kunne køre mesterskabet hjem i dag, så der var ikke plads til de store fejl. Jeg troede det ville blive mere stresset end det var, og selvfølgelig var der forskel på de to biler, men Martin og Lars' kørestil minder meget om hinanden, altså aggressivt fra første meter, beretter Teddy Grasson.
Teamchef Peter Ackermann fortæller, at alle fra Escobar er meget stolte over dette mesterskab.
- Lars og Teddy kørte et rigtig flot løb i dag, og fik vist, at vi var kommet for at køre motorløb. Martin fik i dag virkelig sat tingene på plads og viste os igen, at han og Teddy kan køre rigtig stærkt, når materialet holder. Alle i teamet har hele året arbejdet hårdt og taget Yokohama mesterskabet meget alvorligt, og vi er derfor meget glade for, at vi igen kan kalde os Yokohama-mester. Vi vil nu køre hjem og forberede os til den sidste afdeling af DM, hvor begge biler stiller til start, og så skal vi ud og forsvare vores første plads i gr. H, siger Ackermann.

/vistar

(læs artiklen som pdf her - 3.77 Mb)


Ugenyt okt. 2006

En klassiker afgør årets DM i rally

Der er lagt op tit en klassisk finale helt efter bogen, når årets Danmarksmesterskab i rally skal afgøres i midten af november.
Det kommer til at ske på de krogede veje på Møn, hvor Sydsjællands Automobil Klub lørdag den 11. november afholder Danflex Huse Gjønge Rally 2006, der uden sidestykke er det mest traditionsrige rallyarrangement i Danmark. Løbet blev kørt første gang i 1960, årets løb bliver den 28. udgave, og ligesom i 2001 kommer løbet til at være udslagsgivende for, hvem der i år kan kalde sig Danmarksmester i rally.
Danflex Huse Gjønge Rally 2006 bliver en meget værdig afslutning på den spændende sæson, hvor løbet sørger for at fuldende de mangeartede prøvelser, som de danske rallykørere har været udsat for igennem året. Det hele startede tilbage i marts, hvor kørerne måtte kæmpe med sne- og isglatte veje i Nordtyskland, inden det kom til at stå på mere varme og tørre udfordringer hen over sommeren. Og nu slutter det hele af med nye og anderledes udfordringer. Efteråret er sat ind, og
ugenyt okt. 2006
kombinationen af fugt, tågedis og nedfaldne blade kan forvandle asfalten på de godt 120 km hastighedsprøver, som deltagerne skal igennem, til en meget risikabel affære. På den ene side gælder det om at holde en så høj fart som muligt, men på den anden side skal kørerne også være sikre på at kunne blive på vejen, så de har en chance for at gennemføre rallyet. Danflex Huse Gjønge Rally 2006 bliver et meget kompakt rally, hvilket gør det nemt og overkommeligt for de mange tilskuere at følge løbet. Rallyet får centrum i Mønhallen Stege, og de i alt syv hastighedsprøver – der hver skal genne m køres to gange – ligger alle indenfor en radius af bare 10 km. Et andet forhold, der gør løbet meget attraktivt for publikum at følge, er, at det ikke bare er finale i kampen om Danmarksmesterskabet i rally, hvor kampen om titlen ligesom sidste år står mellem lb Kragh, Juelsminde, og Martin Johansen, Kolding. Danflex Huse Gjønge Rally 2006 er nemlig også tredje og sidste afdeling af Sjællandsmesterskabet i rally, ligesom det også er sidste runde i såvel Advan Finalen som First-Stop Historic Rallycup. Dette betyder med andre ord, at feltet ikke bare kommer til at bestå af Danmarks bedste rallykørere, men også en lang række up-and-coming rallykørere samt deltagere i den stadig mere populære klasse for historiske rallybiler.
(læs artiklen som pdf her - 5.6 Mb)

29. oktober 2006

Escobar racing: Yokohama mester 2006.

lars var flyvende

løbet, det er virkelig noget vi alle sammen har set frem til, at det så også skulle blive til en 3. plads var bare rigtig lækkert. Jeg skulle lige ud og have fortroligheden med bilen igen, efter vores bremsesvigt i Taastrup, men kunne efter første heat, mærke at der var rigtig god fart i bilen.

Teddy Grasson havde en travl dag, han var 2. kører for både Lars Kragh og Martin Pedersen, og skulle derfor skifte mellem en Opel Kadett GSI og en Peugeot 106.
2. kører Teddy Grasson: Jeg er rigtig glad for at det kunne lade sig gøre, at jeg fik prøvet begge biler, det var rigtig godt at få den erfaring med. Jeg var selvfølgelig spændt på hvordan, det var at komme ud og køre med Lars Kragh, og vidste også at han kunne køre mesterskabet hjem i dag, så der var ikke plads til de store fejl.
Jeg troede det ville blive mere stresset end det var, og selvfølgelig var der forskel på de to biler, men Martin

Sidste afdeling af Yokohama mesterskabet blev kørt i Nykøbing F. hvor asfalten i industriområdet blev brugt til at køre nogle rigtige gode prøver, alle kiggede adskillige gange mod himlen, men vejret viste sig fra den gode side, og alle prøver blev kørt i tørvejr.
Lars Kragh og Teddy Grasson fra Escobar racing kørte i deres Opel Kadett GSI, i søndages sidste afdeling af Yokohama mesterskabet, en flot general 2. plads hjem, og vandt suverænt deres gruppe med 15 sek. ned til nr. 2 det betød at de fik point nok til at vinde det samlede Yokohama mesterskab i gr. 2
1. kører og teamejer Lars Kragh : Jeg er utrolig glad for dette mesterskab, feltet i dag er som sædvanligt meget stort, og med mange rigtigt fine racerbiler.
Bjørn Wulff viste da også i dag, i sin Peugeot 106 Maxi, at han er en meget dygtig chauffør, han har en meget hurtig bil, og var fra første prøve urørlig.
Vi ville ikke på nogen måde prøve at "lulle" os igennem dagens prøver, men som altid køre det bedste, som både bil og vi kunne præstere. Jeg følte bilen kørte perfekt, og efter vi havde sat en ny undervogn på til i


og Lars's kørestil minder meget om hinanden, altså aggressivt fra første meter.

Teamchef Peter Ackermann : Vi er meget stolte over dette mesterskab, Lars og Teddy kørte et rigtig flot løb i dag, og fik vist at vi var kommet for at køre motor løb.
Martin fik i dag virkelig sat tingene på plads og viste os, igen at han og Teddy kan køre rigtig stærkt når materialet holder.
Alle i teamet har hele året arbejdet hårdt og taget Yokohama mesterskabet meget alvorligt, og vi er derfor meget glade for, at vi igen kan kalde os Yokohama-mester.
Vi vil nu kører hjem og forberede os til den sidste afdeling af DM, hvor begge biler stiller til start, og så skal vi ud og forsvare vores første plads i gr. H.

Escobar racing v/Lars Kragh
Køge.

dag, var jeg spændt på hvordan bilen føltes, igen må jeg give mekanikerne meget ros for de havde virkelig sørget for at bilen var optimal. Vi havde valgt at lade Teddy Grasson fra junior teamet være min 2. kører i dag, da Jess Larsen var forhindret, og jeg er dybt imponeret over den måde Teddy løste opgaven på, han viste i dag, at han virkelig har et kæmpe talent, for at sidde i en racerbil. Det er dejligt igen at kunne kalde sig Yokohama-mester for 2006, et mesterskab der er så flot repræsenteret af både gode kører og hurtige biler.
Martin Pedersen og Teddy Grasson fra Escobar junior racing, kørte også et flot løb i dag, og blev nr. 3 i deres gruppe, alle i junior teamet havde gjort en kæmpe indsats for at bilen skulle være kamp klar, og det viste sig at det var den.
1. kører Martin Pedersen : Jeg er rigtig stolt af vores 3. plads, og endnu mere tilfreds med at vi gennemførte
Martin fik farten igen

25. oktober 2006

Escobar racing til start ved den sidste afdeling af YM - 2006.

Escobar racing stiller, i søndagens sidste Yokohama mesterskabet, op med to biler.
Escobar junior team kommer til start, med en bil der
er blevet skilt ad fra inderst til yderst.

Vi mener nu at bilen er så optimal som den overhovede kan blive, men det er klart at vi alle er spændte til på søndag, og vi vil være meget glade for bare at gennemføre. for vi vil meget gerne gennemføre et løb,
Martin Pedersen: Vi har simpelthen brugt den sidstemåned til systematisk at gå bilen efter over det hele.
Menkanikerne har virkelig gået til den, for at i møde komme evt. fejl på bilen.

og komme ind i rutinen igen.

Escobar racing stiller også op hvor Lars Kragh i sin Opel Kadett GSi skal kæmpe med om titlen som Yokohama mester i klassen 1601-200 ccm.
Escobar racing
Køge


19. oktober 2006

Escobar racing, har fornyet  deres sponsereaftale for 2007 med Wimmer´s Multiservice.

Wimmers multiservice
Wimmer´s Multiservice og Escobar racing, er blevet enig om en aftale som begge parter er meget tilfredse med.

Teamchef Peter Ackermann : For os er der en del personligt i denne aftale, Wimmer´s Multiservice var en af de første til at bakke Escobar racing op, da vi sidste år startede op med to biler i teamet, vi er meget glade for at Wimmer´s Multiservice også vil forsætte med at støtte os, og vi håber og tror, at vi også til næste år, kan eksponere deres navn med lige så stor succes som i år.

Wimmer´s Multiservice indehaver Hans Chr. Jensen : Jeg er meget tilfredse med den reklame værdi som vi har fået, ved at være en del af sponsor holdet for Escobar racing, Teamet er meget professionelt i deres tilgang til sporten, og med deres behandling af deres sponsor, hvor de har meget fokus på at overholde deres del af sponsoraftalen, så vil vi glæders os til en hel sæson med Escorbar racing, og forventer oven i eksponeringen, at Wimmer´s Multiservice får en masse gode oplevelser for både os selv, og vores kunder.

Escobar racing v/Lars Kragh
Køge

Det er nu sikkert at Wimmer´s Multiservice v/Hans Chr. Jensen logo, er at finde på Escobar racing´s to biler i rally sæsonen 2007.

Wimmer´s Multiservice blev startet i 2002, og er en virksomhed i stor udvikling, indehaver Hans Chr. Jensen arbejder med en stor vifte af services inden for rengøring og vedligeholdelse til virksomheder og private, bl.a vinduespudsning, rengøring af alle slags, græsslåning, snerydning,saltning for blot at nævne nogle af de ting som Wimmer´s Multiservice arbejder med.

Wimmer´s Multiservice er meget service orienterede, og sætter en stor ære i at udføre en god kvalitet for pengene.


19. oktober 2006  

V o r e s   m e k a n i k e r
J E S P E R   b l i v e r   4 0 Å R

Kære Jesper

Så blev det dig. Du blev lidt overrasket
da vi mødte op og afleverede kortet.

Men tillykke med dagen og alt godt fremover.

Teamet


RallyNyt nr. 7 oktober 2006


Men i Gruppe H består spændingen til en vis del endnu. Gruppens hurtigste kører, Johnny Pedersen der jo udgik i DM 1 med en knækket bagaksel lå på en flot femte­plads generelt og en førsteplads i gruppen lige indtil prøve 8 søn­dag formiddag. Så blev et sving taget lidt for skarpt og "knæk" - højre forhjulsophæng knæk­kede og hjulet hang til­syneladende ret løst i skærmkassen. Og Johnnys uheld var så Lars Krags held, idet han så fik sat sig på gruppens førsteplads og de 20 point. Men speci­elt i gruppe H var det tidligere omtalte man­defald stort, Christian Duch i Sierra Cosworth allerede efter prøve 2 med defekt gearkasse. Henning Søgård også i Sierra Cosworth også med gearkasse meget ærgerligt på prøve 15, Ralf Bonde også på prøve 15 med trækaksel og endelig den lokale helt Kim Boisen på prøve 13 med en defekt motor efter en ellers fantastisk flot og tilskuervenlig kørsel i den aldrende, men meget flotte Peugeot 205. Men som nævnt er der stadig lidt spænding i gruppe H om mesterskabet. Ganske vist ligger Lars Krag meget lunt i svinget til at vinde, men hvis han udgår af DM 5 og

rallynyt 6-2006

Johnny vinder, ja så er mesterskabet Johnnys. Og hvis både Lars og Johnny udgår og Verner Boiskov i den ret unikke Mercedes gennemfører på en hæderlig placering - så bliver han mester! ...

(læs artiklen som pdf her - 6.5 Mb)


16. oktober 2006

Escobar-racing og Shell på Gymnasievej i Køge forsætter samarbejdet
i 2007

Shell på Gymnasievej i Køge er en moderne servicestation, der har et meget stort udvalg til kunden der ønsker de hurtige indkøb, kunden vil altid være i centrum, og skal helst føle at have gjort det bedste valg efter at have besøgt vores servicestation.

De er et team af unge mennesker og medarbejder der har over 20 år erfaring inden for Shell.
deres varer sortiment er bl.a. Bake-off, Fast Food, Trailerudlejning, Bilvask samt et stort sortiment indenfor konfekture og drikkevarer.

Det betyder at begge biler i Escobar racing, også til næste år vil køre på Shells V-Power 97 okt. benzin og smøreolier som er leveret af Shell på Gymnasievej i Køge

Chefmekaniker Morten Jensen: Vi har haft rigtig meget glæde af samarbejdet i år, med de ekstrem højt ydende motorer der ligger i racerbilerne i dag, er brændstoffet en meget vigtig del, det samme gælder for smøreolien, hvor der også bliver sat meget store krav. Vi ved at Shells
V-Power er det bedste brændstof på markedet,
og vi er glade for at vi også til næste år har en aftale med Shell på Gymnasievej i Køge

Teamejer Lars Kragh : Det er en vigtig del for et racerteam at have en god aftale med et benzin mærke, for os er Shell det absolut bedste valg, og vi er meget glade for denne aftale, vi ved at vi har den bedste ekspertise inden for brændstof og smøreolie, og at man kan se at det virker på andre Shell sponsere bl.a. Ferrari.

Indehaver på Shell Gymnasievej i Køge Peter Ackermann : Vi har altid brugt en del af vores markedsførings kroner lokalt, og vi syntes det var naturligt at vi skulle prøve at sponsere et så lokalt team som Escobar racing, da mulighederne tilbød sig. Det ligger godt at forbinde Shell's logo med et så professionelt team som Escobar racing, der klare sig så godt inden for deres sport.

Vi vil tilbyde alt den hjælp som teamet skal bruge til begge biler inden for brændstof og smøreolie, både m.h.t. levering af V-Power og smøreolie men ikke mindst teknisk support.

Escobar racing v/ Lars Kragh - Køge


Dagbladet 16. oktober 2006

Ny sponsor til rally-team

Rally-teamet Escobar har indgået en ny sponsor aftale med LynTex for 2007.
Køge: Escobar racing team har indgået en ny sponsoraftale med LynTex for rallysæsonen 2007.
Og der er stor tilfredshed i Escobar racing team med den nye aftale.
Alle der har et racingteam, ved hvor afgørende det er at have med professionelle skiltefolk bag sig. Eksponeringen for sponsorerne er vigtig. Og her kan LynTex gøre en forskel. Med deres ekspertise kan de promovere reklamerne på den helt rigtige måde, fortæller teamchef for Escobar racing Peter Ackermann.

thje

 

(læs artiklen som pdf her - 400 Kb)


autosport nr. 9 2006

Tåstrup Raceway en søndag i september

Tekst: Duch Mortensen

Tåstrup Raceway er uden tvivl Yokohama Mester-skabets bedste prøve. Det er en stor og spændende rundbane med sving og hop, ja, den har det hele. Alle der har prøvet at køre den er meget begejstrede, så ikke overraskende var der 52 hold tilmeldt tredje afdeling af mesterskabet. Det er også en meget krævende prøve, og 16 hold måtte opgive i utide. Men for de biler som holdt til presset blev det endnu engang et godt og spændende race. I den store klasse dystede Preben Andersen, BMW M3; Johannes Fraas, Volvo 240 og Christian Duch Mortensen, Ford Sierra med svenskeren Bjørn Karlsson, Opel Ascona. Preben havde tekniske problemer med BMWen i første heat og måtte tage en maxtid, så det blev kun til en skuffende fjerdeplads i klassen til ham, selvom han i de efterfølgende heat kørte tider der matchede generalvinderens.

autosport 9-2006
Vinder af klasse 1 blev Christian Duch Mortensen foran Johannes Fraas.
Generalvinderen var at finde i klasse 2, hvor Claus Jensen gjorde comeback i sin hurtige Opel Kadett og vandt foran Lars Kragh og Claus Christensens Opel Kadett'er. Claus vandt foran Niels Jørgen Jørgensen, Opel Manta. De var begge taget over bæltet fra Jylland for at køre et rigtig godt løb.
Klasse 3 bliver som regel vundet af Bjørn Wulff, og denne gang var ingen undtagelse.
Han er meget hurtig i sin gule Peugeot 106 Maxi. Nærmeste konkurrent var Kim Andersen i Toyota Corolla.

Der var mange der udgik af løbet, og i klasse 4 var det over halvdelen af de tilmeldte. Men Anders Rygaard kørte sikkert sin Peugeot 106 Kitcar til sejr foran Anders Rasmussen ligeledes Peugeot 106 Kitcar.
Den historiske klasse åbnes altid i Yokohama Mesterskabet, og denne gang var der tre deltagere. Bedst blev John Madsen i Ford Escort RS 2000 foran Børge Christiansen, Saab 99 og Kenneth Jørgensen i Austin Mini Cooper.

(læs artiklen som pdf her - 3.45 Mb)


14. oktober 2006

Escobar racing og LynTex har indgået samarbejde for sæsonen 2007.

Lyntex.dk Begge parter mener at kan få glæde af samarbejdet, Teamchef Peter Ackermann: Alle der har et racing team, ved hvor afgørende det er at have professionelle skilte folk bag sig, eksponeringerne for alle sponsor er meget vigtig, og det er her vi har set at LynTex kan gøre en forskel, med deres ekspertise kan vi få reklamerne til at fremstå på den helt rigtige måde.

LynTex's direktør Robert Goldschmidt : Vi syntes det vil være en rigtig god måde at hjælpe et meget professionelt indstillet racerteam på, for os var det i sær vigtigt at have med folk at gøre, der udover det rent sportslige også har fokus på markedsføringen af sig selv, her mener vi at Escorbar racing er de helt rigtige.

Escobar racing v/ Lars Kragh
Køge

Det er med stor glæde at vi i Escobar racing kan byde LynTex velkommen som sponsor for rally sæsonen 2007.

LynTex har specialiseret sig i tryk på især textiler, til såvel erhverv som institutioner og private. Vi tilbyder også andet som f.eks. Skilte arbejde, autodekoration, streamers, digitalprint, broderi, grafisk design og tryk af visitkort, brevpapir, kuverter, lightere, flag, bannere m.m. Hvilket betyder at vi har et meget bredt produkt-udvalg.


18. september 2006

Escobar racing v/Lars Kragh kørte sig i søndagens Yokohama mester-
skab ved Høje Taastrup København i front for gruppen 1601-2000 ccm.

I weekenden blev der kørt næst sidste afdeling i Yokohama mesterskabet ved Høje Taastrup, hvor der var 63 tilmeldte biler, som var klar til start i et rallysprint med meget stor intensitet.
Escobar racing v/Lars Kragh, stillede op til start med begge deres to biler.

Hele Escobar teamet var samlet, til at sørge for at begge biler blev sendt ordentligt af sted, til hvert af de 4 heat som skulle køres i dagens løb.
Prøverne i Høje Taastrup er meget hurtige prøver, og med en stor risiko for fejl, og med en meget stor belastning for materialet, især bremserne, da der skulle bremses ned for høje hastigheder, til de mange sving.

.

1. kører i Escobar racing Lars Kragh: Jeg er altid meget glade for at køre her i Høje Taastrup, hvor det gælder om at holde god fart i bilen i alle heat, Yokohama mesterskabet er et rigtig godt sprint løb for både kører og publikum. Vi var kommet til løbet for at kører point hjem, og for at teste bilen forud for DM 5. 1 kører i Escobar Junior racing Martin Pedersen: For os gælder det om at få afprøvet nogle af de ting som vi har forbedret på bilen det sidste stykke tid, og samtidig prøve at finde en rytme mellem 2. kører Teddy og mig.
1 Heat: Lars Kragh og Jess Larsen i Opel Kadett GSi lagde ud med at kører general hurtigste tid i første heat.
Martin Pedersen og Teddy Grasson i Peugeot 106 fik også taget hul på 1. heat med en 4. hurtigste tid i deres gruppe.

 2. heat fik Lars Kragh og Jess Larsen dog lidt for meget fart på bilen, og måtte sætte ca. 10 sek. til ved en snoretur. Lars Kragh: Jeg skulle lige prøve at se, om jeg kunne bremse lidt senere end vi gjorde i 1. heat, men det kunne vi ikke, og satte 10 sek. til i løbet med en lille snoretur.
2 Heat: Junior kører Martin Pedersen og Teddy Grasson var udsat for et bremsesvigt og valgte af sikkerhedsmæssige årsager at kører i depot. Martin Pedersen: Det var uforsvarligt at kører rundt derude uden bremser på bilen, dertil var prøverne dog for hurtige. Vi prøver nu at finde fejlen så vi kan stille op i næste heat.
Efter 2. heat blev banen vent om, og i 3 heat kørte Lars Kragh og Jess Larsen en general 3. bedste tid, men det var også i 3 heat, at strabadserne nu begyndte at kræve sine ofre, og flere at deltagerne udgik med enten mekaniske defekt eller køre fejl. Escobar Junior racing med 1 kører Martin Pedersen og Teddy Grasson var udsat for endnu et bremsesvigt og valgte at trække sig fra løbet.

Martin Pedersen: Det er bare så ærgerligt, vi havde virkelig brugt meget tid på bilen op til dagens løb, og så sker sådan noget, vi må hjem og skille bremserne ad, så vi kan finde fejlen. Vi kan dog glæde os over at de optimeringer vi havde lavet før løbet fungeret 100 %. Vi havde farten i bilen, men det var bare ikke vores dag. Sidste og 4 heat blev en gentagelse af 3 heat på de første 3 pladser generelt i løbet.

Claus Jensen og John Madsen Kalundborg, blev en flot nr. 1. generelt. Lars Kragh og Jess Larsen blev nr. 2 generelt. Lars Kragh: Vi er meget tilfredse med vores 2. plads, og vi vidste godt at det ville blive svært her i Høje Taastrup, der var rigtig mange hurtige biler til start. Claus Jensen kørte rigtig stærkt i dag, og var den rigtige vinder i dag, siger en glad Lars Kragh.
Med 2 pladsen i gruppen ved denne weekend, fører Escobar racing nu også Yokohama mesterskaber i deres gruppe men 2 point ned til nr. 2. Næste løb bliver kørt den 15. oktober.

Teamchef Peter Ackermann: Vi er selvfølgelig meget glad for Kragh/Larsen flotte 2. plads generelt i dag, det er rart at vide vi nu også føre Yokohama mesterskaber i vores klasse. Vi kan nu se frem til sidste afdeling at mesterskabet, hvor vi selvfølgelig kommer til start for at køre vores chance, og kæmpe om mesterskabet. Med hensyn til vores junior kører, er det bare så ærgerligt, de havde virkelig forberedt sig godt og vi ville gerne havde set at de havde gennemført, for de havde rigtigt god fart i bilen, og har brug for rutinen. Men med bremsesvigt er det alt for farligt for både kører og tilskuere, så det var den rigtige beslutning at trække sig fra løbet. Vi forventer dog at begge biler, bliver klar til DM 5.

Escobar racing, Køge


Dagbladet 12. september 2006

På fuld fart mod DM mesterskabet

.Køge-teamet Escobar Racing er igen i front i DM-stillingen i gruppe H efter weekendens rally DM-afdeling i Sønderjylland, som blev en stor succes.

Køge/Sønderborg: Escobar Racing ved Lars Kragh fra Køge fører nu igen i DM stillingen i gruppe H efter en virkelig spændende fjerde afdeling i Sønderjylland, som løb af staben her i weekenden den 9. og 10. september med nogle af de bedste prøver i Danmark.
Weekendens afdeling startede for Escobar Racing rigtig godt. Bilen lagde ud med at køre den bedste tid i gruppe H på Padborg Park, som til lejligheden blev brugt som en prøve. Derefter måtte Lars Kragh og Jess Larsen fra Escobar se konkurrenterne kørte rigtig stærkt.

Vi kunne ikke rigtig finde rytmen efter prøve 1. Der var nogle rigtigt svære prøver ind imellem, og vi blev hurtigt enige om, at vi ikke ville lade os presse efter de første prøver, da løbet strakte sig over hele weekenden, forklarer 2. kører Jess Larsen.

Sandhedens time
Da lørdagen var omme, lå Lars Kragh og Jess Larsen på en generel 13. plads og nr. 4. i gruppe H. Søndag morgen startede igen med en prøve på Padborg Park, og igen satte Escobar Racing en rigtig god tid, igen bedste tid i gruppe H. Efter igen at komme på nogle svære prøver både på grus og asfalt, begyndte sandhedens time at melde sig: flere af konkurrenterne foran Lars Kragh og Jess Larsen begyndte nu at udgå enten ved køre fejl eller ved defekt på bilen.
- Vi var fra starten klar over, at vi ville få det svært på nogle af prøverne, men vi var opsat på at køre vores chance for at kunne hente nogle vigtigt point med hjem fra Sønderjylland. Vi vidste også, at der var mulighed for, at nogle af vores konkurrenter ville kunne køre fra os i denne weekend, så vi prøvede at køre vores eget løb og sørge for at vi ikke blev hentet af andre konkurrenter, forklarer Lars Kragh

Virkede optimalt
Bilerne og ikke mindst mo­torerne blev ved weekendens rally sat på en prøve, der var mange rigtig hurtige prøver, og der var mange der måtte udgå med bl.a. motordefekt.
- Man er selvfølgelig altid spændt på at se, om bilen holder til et så langt og krævende rally. Vi havde før weekenden haft en hovedreparation på motoren, så det var dejligt at se, at bilen virkede optimalt, og at de optimeringer vi har fortaget gjorde en forskel, fortæller chefmekaniker Morten Jensen.

Escobar Racing ser nu frem til sidste afdeling af DM, der bliver kørt ved Vordingborg den 10.-11. november.

DM stillingen i gruppe H viser, at Lars Kragh fra Køge fører med 55 point, hvorefter Johnny Pedersen ligger med 40 point, Verner Boiskov Hansen med 34 point og Christian Duch Mortensen med 31 point.

God forberedelse
Teamchef Peter Ackermann siger, at alle på holdet selvfølgelig er rigtig glade for de 20 point, de nu tager med hjem fra Sønderjylland.
- Vi havde også forberedt os rigtig godt op til dette rally, for vi vidste, at det ville blive et hårdt løb for både kørerne og bilerne. Alle i teamet har i weekenden gjort et fantastisk job. Vi sørgede for at holde bilen kørende og ikke mindst holde den på vejen, for så vidste vi, at vi kunne få point med hjem derfra. Men at det skulle blive til 20 point forbedrer kun vores muligheder ved rallyet i Vordingborg, siger Ackermann.
Esccbar racing skal allerede i kamp i næste weekend i Taastrup, hvor 2. sidste afdeling af Yokohama mesterskabet bliver kørt. Der kommer begge biler til start, dvs. også bilen fra Escobar Junior Racing.

vistar

(læs artiklen som pdf her - 1.5 Mb)


11. september 2006

Escobar racing v/ Lars Kragh er igen i front i DM stillingen i gruppe H.

Escobar racing v/ Lars Kragh er igen i front i DM stillingen i gruppe H. De fører klassen efter en virkelig spændende 4. afdeling i Sønderjylland, som løb af staben her i weekenden 9. og 10. september med nogle af de bedste prøver i Danmark.

Weekendens afdeling startede for Escobar-racing rigtig godt, Escobar racing startede ud med at køre den bedste tid i gruppe H. på Padborg Park, som til lejligheden blev brugt som en prøve. Derefter måtte Lars Kragh og Jess Larsen fra Escobar se konkurrenterne kørte rigtig stærkt.

Jess Larsen: Vi kunne ikke rigtig finde rytmen efter prøve 1. der var nogle rigtige svære prøver ind imellem, vi blev hurtigt enig om, at vi ikke ville lade os presse, efter de første prøver, da løbet strakte sig over hele weekenden.

Da lørdagen var omme lå Lars Kragh og Jess Larsen på en generelt 13. plads og nr. 4. i gruppe H. Søndag morgen startede igen med en prøve på Padborg Park og igen satte Escobar racing en rigtig god tid, igen bedste tid i gruppe H.

Efter igen at komme på nogle svære prøver både på grus og asfalt, begyndte sandhedens time at melde sig, flere af konkurrenterne foran Lars Kragh og Jess Larsen, flere begyndte at udgå enten ved køre fejl eller ved defekt på bilen.

1

Lars Kragh: Vi var fra start klar over at vi ville få det svært på nogle af prøverne, men vi var opsat på at kører vores chance, for at kunne hente nogle vigtigt point med hjem fra Sønderjylland, vi vidste også at der var mulighed for at nogle af vores konkurrenter ville kunne køre fra os i denne weekend, så vi prøvede at kører vores eget løb, og sørge for at vi ikke blev hente at andre konkurrenter.

Bilerne og ikke mindst motorerne blev ved weekendens rally sat på en prøve, der var mange rigtig hurtige prøver, og der var mange der måtte udgå med bl.a. motordefekt.

Chefmekaniker Morten Jensen : Man er selvfølgelig altid spændt på at se om bilen holder til et så langt og krævende rally, vi havde før weekenden rally haft en hoved reparation på motoren, så det var dejligt at se at bilen virkede optimalt, og at de optimeringer vi har fortaget os og gjorde en forskel.

Escobar-racing ser nu frem til sidste afdeling af DM der bliver kørt ved Vordingborg den 10-11 november.

Teamchef Peter Ackermann : Vi er selvfølgelig rigtig glade for de 20 point vi tager med hjem fra Sønderjylland, vi havde forberedt os rigtig godt op til dette rally, vi vidste at det ville blive et hårdt løb, for både kørerne og bilerne, alle i teamet har i weekenden gjort et fantastisk job, vi sørgede for at holde bilen kørerne, og ikke mindst holde den på vejen, så vidste vi at vi kunne få point med hjem herfra, men at det skulle blive til 20 point, forbedre kun vores muligheder ved rallyet i Vordingborg.

2

Esccbar-racing skal allerede i "kamp" i næste weekend i Taastrup hvor 2 sidste afdeling af Yokohama mesterskabet bliver kørt. Der kommer begge biler til start, og vil som altid gøre alt for at blande sig i toppen at løbet.

Escobar racing.


Dagbladet 7. september 2006

Køges rallyteam klar til at kæmpe om DM

Fjerde afdeling af DM afvikles i weekenden i Sønderborg, og Lars Kragh og Jess Larsen er klar med bilen efter motorhavariet i Roskilde.

Køge: Køge teamet Escobar Racing ved Lars Kragh er klar til at kæmpe om det Danske Mesterskab i rally i denne weekend, hvor fjerde afdeling af DM i rally afvikles.

Den dårlige weekend ved DM 3 i Roskilde for nylig, hvor begge teamets to biler måtte udgå af løbet, har de lagt bag sig. For Escobar Racings vedkommende måtte de udgå med motor problemer efter prøve 7, og Escobar Junior Racing udgik med problemer efter prøve 2. - Vi lå nr. 1 i kampen om det Danske Mester-skab og kørte et rigtig godt løb. Vi var tæt på Johnny Pedersen i BMW M3, men kunne ikke fange ham.

Da vi udgik, var vi 21 sekunder efter ham, og lå nr. 2 ud af alle gruppe H biler. Var vi kommet igennem dette løb, med det som så ud til at give os 15 DM point, havde vi stadigvæk ført DM med10 point foran Johnny Pedersen, siger Lars Kragh, teamejer og 1. kører. Lige nu ligger Køge-teamet nr. to i kampen om DM i gruppe H, 5 point efter Johnny Pedersen.

inside

Escobar Junior Racing skal ikke deltage i Sønderborg, selvom bilen er klar. - Det næste løb, som vi skal ud og køre, er tredje afdeling af Yokohama mesterskabet. Det løb glæder vi os til - bilen er gået igennem fra A til Z og har fået et nyt ledningsnet og styreboks, så vi skal ud og køre lidt mere erfaring ind under huden. Efter tredje afdeling af Yokohama mesterskabet vil vi deltage I DM 5, siger Martin Pedersen.
- Efter Escobars lille nedtur ved Rally Roskilde er vi igen »back in business«. Begge biler meldes nu klar. For Kalundborg drengenes vedkommende er det den 17. september til Yokohama Mesterskab i Høje Taastrup. Det er rart, at fejlen fra Roskilde nu er blevet fundet og rettet. Så er det bare at komme op på hesten igen og køre noget flot rally de næste gange, siger teamchefen Peter Ackermann.

vistar

(læs artiklen som pdf her - 1.5 Mb)


RallyNyt nr. 6 september 2006

" Af de mange udgik skl bl.a. nævnes Jørgen Pilgård i Suzuki - han udgik med tændingsproblemer, Lars Kragh i Opel Kadett GSi der udgik medmotorproblem på prøve 7 efter imponerende stærk kørsel, med f.eks. andenhurtigste tid generelt på dyreskuepladsen, da den blev kørt som prøve 3 "

(læs artiklen som pdf her - 3.15 Mb)

rallynyt 6-2006


5. september 2006

Køge teamet Escobar racing v / Lars Kragh er klar til at kæmpe, om det Danske mesterskab i rally.

Escobar racing havde en rigtigt dårlig weekend ved
DM 3 i Roskilde, hvor begge af teamet to biler måtte udgå af løbet.

For Escobar racing vedkommen måtte de udgå med motor problemer efter prøve 7 og for Escobar junior racing med el problemer efter prøve 2.

Escobar racing med 1. kører Lars Kragh og 2. kører
Jess Larsen havde en weekend, som de to herre helst havde været foruden.

Lars Kragh: Vi lå nr. 1 i kampen om det Danske mesterskab og kørte et rigtig godt løb, vi var godt "tæt" på Johnny Pedersen i BMW M3, men kunne ikke "fange" ham. Da vi udgik var vi "kun" 21 sek. efter ham, og lå nr. 2 ud af alle gruppe H biler. Havde vi "kommet" igennem dette løb, med det som så ud til at give os 15 DM point, havde vi stadigvæk ført DM med
10 point foran Johnny Pedersen, men det gik jo ikke som vi meget gerne ville, denne gang var uheldet kommet til os.

Vi ligger lige nu nr. to i kampen om det Danske mesterskab i gruppe H. 5 point efter Johnny Pedersen.
Vi er godt klar over at det bliver en meget svær opgave at vinde i Sønderjylland, i denne weekend, hvor 4 afd. af det Danske mesterskab køres lørdag og søndag den 9 - 10. September.

Escobar junior racing skal ikke deltage i Sønderborg

selvom biler er klar. Martin Pedersen: Det næste
løb som vi skal ud og køre er 3 afd. af Yokohama mesterskabet, det løb glæder vi os til, nu er bilen gået igennem fra A til Z og den har fået et nyt ledningsnet og styreboks, så vi skal ud og køre lidt mere erfaring ind under huden. Efter 3 afd. af Yokohama mester-skabet vil vi deltage i DM 5.

Teamchefen Peter Ackermann: "Efter Escobars lille nedtur ved Rally Roskilde er vi igen "back in business".
Begge biler meldes nu klar."
For Kalundborg drengenes vedkommende er det den 17-9 til Yokohama Mesterskab i Høje Taastrup. Det er rart at fejlen fra Roskilde nu er blevet fundet og blevet rettet. Så er det bare at komme op på hesten igen at kører noget flot rally de næste gange.
For Køge drengenes vedkommende er det allerede i denne weekend i Sønderborg hvor DM 4 bliver kørt. Jeg ved at der virkelig er blevet arbejdet igennem for alles vedkommende i de sidste 3 uger i Køge, det er rart at se og når "lokum.... " brænder står alle sammen, alle har seriøst gjort ALT for at de herre: Kragh / Larsen kan komme til start i Jylland incl. de to herre selv.

Vi er sikker på at de vil gøre alt for at vise Escobar flaget nede ved grænsen, og en ting er sikkert vi er forberedt til at gi' den gas og kører vores chance.

Vi skal ned og høste nogle point i Sønderborg og omegn, så alle bedes krydses alt hvad der kan krydses i denne weekend.


Dagbladet 23. august 2006

Motoren gik i stykker under DM afdeling

Køge-teamet Escobar Racing lå fantastisk til i weekendens DM-afdeling på Dyrskuepladsen i Roskilde, da teamet blev ramt af sort uheld

Køge/Roskilde: Køge-teamet Escobar Racing havde helt styr på weekendens DM-afdeling i rally i Roskilde - det kørte forrygende for teamet, 1. kører og holdejer Lars Kragh kørte stærkt, og så skete det. En støttebolt på remstrammerhjulet i motoren knak og hele motoren blev ødelagt. Så var den afdeling færdig for Lars Kragh og Jess Larsen.

artikel

Før DM-afdelingen førte Escobar Racing DM for ældre tunede biler (Gruppe H); nu er holdet fem point efter den førende.

- Vores held blev brugt op. Det var simpelthen så ærgerligt. Men sådan er sporten. Der går nogle dage, før man har slugt kamelen, og så er det bare op på hesten igen. Mange af vores konkurrenter udgik også, og vi har stadig chancen for at vinde DM; det tror jeg forsat på siger Lars Kragh til Dagbladet.

Formel 1
Hele motoren er som skre­vet ødelagt, og det betyder, at der skal nye reservedele til. Dem venter teamet på. Hvis stumperne ikke når frem før næste afdeling om to en halv uge, ja så er Lars Kragh og Co. ude af DM. – Vi skruer og arbejder med problemet nat og dag, men vi har brug for de reservedele. Jeg tror på, at vi kan nå at blive klar, siger Lars Kragh.
I weekenden kan han dog ikke være med til at skrue på Opel Kadetten, for da er han i Istanbul. Formel 1-fans ved godt, hvad der foregår den weekend i Istanbul – der er årets femte sidste Grand Prix, hvor spændingen tager til i kampen om F1 verdensmesterskabet mellem Alonso og Schumacher. Lars Kragh er på en måde arbejdskollega med

Schumacher - han er ansat som salgschef i Fiat, der ejer Ferrari, som Schumacher kører for. Og Lars er da også inviteret af koncernen, så han glæder sig meget til weekenden...

Ligger nr. 2
Ikke blot Lars Kraghs bil måtte udgå i Roskilde, men også Escobar junior racing med Martin Pedersen/Teddy Grasson i bilen. De udgik med deres Peugeot 106 Rallye med en teknisk defekt.
Lars Kragh gik det galt for i Prøve 7, hvor han og Jess lå på en generel
7. plads og nr.1 i deres klasse. Løbet blev vundet af Ib Kragh med Martin Johansen som toer og Johnny Pedersen på 3. pladsen, og da kun 32 ud af 57 startende biler kom i mål, her i blandt en del Gruppe H biler, er stillingen nu tæt i denne klasse.
Escobar racing med Lars Kragh og Jess Larsen ligger nu nr. 2 i kampen omkring det Danske Mesterskab.

vistar

(læs artiklen som pdf her - 1 Mb)


21. august 2006

3. afdeling af DM i rally – Roskilde rally d. 19. august 2006

Lørdag morgen var den danske rally elite samlet i Roskilde. Skyerne hang lidt lavt på himlen. Escobar racing v/ Lars Kragh stillede op med begge biler klar til dette løb, men allerede efter prøve 2 måtte Escobar junior racing, Martin Pedersen /Teddy Grasson, udgå med deres Peugeot 106 Rallye med en tekniske defekt.

Escobar racing med Lars Kragh og Jess Larsen var klar fra starten, da de skulle forsvare deres 1. pladsen i Gruppe H. Og på prøve 3 første gang på Dyrskue-pladsen satte de faktiske 2. bedste tid ud af alle i løbet. En lille service pause, og så ud på næste prøve, men

efter prøve 7 måtte Lars og Jess trække deres Opel Kadett Gsi ud af løbet med en defekt motor, her lå parret ellers på en generel 7. plads og nr. 1 i deres klasse.

Løbet blev vundet af Ib Kragh med Martin Johansen som toer og Johnny Petersen på 3. pladsen og da kun

32 ud af 57 startende biler kom i mål her i blandt en del Gruppe H biler, er stillingen nu tæt i denne klasse.
Escobar racing med Lars Kragh og Jess Larsen ligge nu nr. 2 i kampen omkring det Danske mesterskab.

Escobar racing

 


19. august 2006

3. afdeling af DM i rally – Vi blev omtalt i dets rallyguide - program

rallyprogram

rallyprg

Lars Krag fra Hedeland fører Gruppe H 1 kører i Escobar racing Lars Kragh: Vi vil ikke gå ud og lave noget "dumt", da vi har lidt "luft" til vores konkurrenter, vi vil kører efter alle de point vi kan få, og jeg glæder mig til løbet, dog har jeg ikke kørt Rally Roskilde før, så jeg ved ikke om det er hastigheds-prøver som jeg kender eller kan li´, men mange af vores konkurrenter kørte løbet sidste år, så igen vi må se hvad de har at byde på, og hvor vi ligger i forhold til dem. Chef mekaniker Morten Jensen: Vi har her de sidste par dage lavet flere test og opsætninger på vores styretøj og fundet lidt mere "speed" i de hurtige sving som klart gør bilen meget mere hurtigere end før,

så det er op til Lars om han vil gøre brug af dette, men det tror jeg han vil, for biler er meget mere "rolig" i høj farts sving i forhold til før.

1. kører i Escobar junior racing Martin Pedersen: Jeg glæder mig til mit og Teddys første DM løb, og som næsten er på vores hjemmebane i Roskilde, alt er jo nyt for os, og at vi er kommet med i Escobar racing gør nu dette muligt, vi er rigtigt glade for at vi er med i et team hvor vi kan få denne chance. Selve løbet vil vi jo nok kører lidt "forsigtigt" på de første prøver, og så opbygge lidt mere "speed" prøve for prøve.


Autosport - nr. 7 2006

Kong Ib og breden skabt showet

gammelrand

Autosport nr. 7 2006

Udklip fra

Lars Krogh endte lige udenfor podiet på den taknemmelige fjerdeplads og som bedste gruppe H bil. Lars fik dog god modstond fra mærkekollegaen Erik Jørgensen.

(læs artiklen som pdf her - 395 Kb)


Dagbladet d. 14. august 2006

Køge team klar til kampen om DM

artikelI weekenden deltager Køge-teamet Escobar Racing i næste afdeling af DM i rally, som foregår i Roskilde og omegn.
Køge/Roskilde: I næste weekend får Køgeborgere mulighed for at opleve Køgeteamet Escobar Racing v. Lars Kragh forsætte kampen omkring det Danske Mesterskab i rally. Der køres en afdeling i Roskilde og omegn, og starten går fra Roskilde Tekniske Skole, Maglelunden 4. Det sker kl. 8.00 på lørdag den 19. august.

Teamchef Peter Ackermann fortæller, at teamet er klar med dets to biler, som skal deltage i den kommende weekend, når der igen skal kæmpes om det Danske mesterskab i rally. Lars Kragh og Jess Larsen fører DM i gruppe H. med 10 point ned til nr. 2 og 11 point ned til nr. 3. i

mesterskabet, så de to skal ud og køre flere DM point sammen i mesterskabet.

ikke noget dumt
- Vores juniorkører Martin Pedersen og Teddy Grasson skal for første gang ud og køre DM rally, og for deres vedkommende skal de fuldføre dette rally. Det er meget vigtigt, at Martin og Teddy får så meget DM-erfaring med hjem som muligt, siger Peter Ackermann.
1. kører i Escobar Racing, Lars Kragh siger, at teamet ikke vil gå ud og lave noget "dumt":

- Vi har jo lidt luft til vores konkurrenter. Vi vil køre efter alle de point, vi kan få, og jeg glæder mig til løbet. Dog har jeg ikke kørt Rally Roskilde før, så jeg ved ikke, om det er hastighedsprøver, som jeg kender e­ler kan lide, men mange af vores konkurrenter kørte løbet sidste år, så igen vi må se, hvad de har at byde på, og hvor vi ligger i forhold til dem, siger Lars Kragh.

Mere speed
Chef mekaniker Morten Jensen fortæller, at teamet her de sidste par dage har lavet flere test og opsætninger på styretøj:
- Og vi har fundet lidt mere speed i de hurtige sving, som klart gør bilen meget hurtigere end før. Så det er op til Lars, om han vil gøre brug af dette - men det tror jeg han vil, for bilen er meget mere rolig i højfarts-sving i forhold til før, forklarer Morten Jensen.
1. kører i Escobar Junior Racing Martin Pedersen glæder sig til hans og Teddys første DM løb, og som næsten er på deres hjemmebane i Roskilde.
- Alt er jo nyt for os, og at vi er kommet med i Escobar Racing gør nu dette muligt Vi er rigtigt glade for, at vi er med i et team, hvor vi kan få denne chance. Selve løbet vil vi jo nok køre lidt forsigtigt på de første prøver, og så opbygge lidt mere speed prøve for prøve, siger den unge rallykører.

vistar

(læs artiklen som pdf her - 1.7 Mb)


Rallyinfo.dk 13. aug. 2006

RALLY ROSKILDE - 18. og 19. august 2006

HEDELANDS MOTORKLUB afvikler 3. afdeling af det danske mesterskab i rally i og omkring Roskilde. Basen for RALLY ROSKILDE vil som tidligere være Roskilde Tekniske Skole på Maglelunden. Her vil der også være serviceplads hvor man kan komme tæt på bilerne og kørerne.

Der vil være 59 kørere fra ind- og udland til start, heraf har Hedelands Motorklub 5 deltagende hold. Lars Kragh og Jess Larsen i Opel Kadet fører i øjeblikket gruppe H sammenlagt. Tonny Hansen og Per Henriksen som til denne sæson har anskaffet en VW Golf kæmper for at komme frem i rækkerne. Endvidere har Hedelands Motorklub Michael Springer og Per Danielsen i Peugeot 106, Jesper Christensen og Michael Svendsen i Citröen AX samt Tim Svanholt i VW Golf med til start.

Af andre som vi kan fremhæve er at det Norske Peugeot Junior Rally Team stiller med 7 kørere.

Som forkører har vi en Porche 911 fra 1971 med et særpræget startnummer – 2015. Den har Hedelands Motorklubs egen kører Søren Kjær bag rattet. Søren og hans storebror Mads deltog og gennemførte i december 2005 East African Safari Rally 2005. Dette rally strækker sig over 10 dage er med side 4500 km verdens længste rally for historiske biler.  Årsagen til det specielle startnummer 2015 er valgt fordi Søren og Mads sammen med en række danske virksomheder og Danida ville skabe opmærksomhed FN’s 2015-mål.

For kørere og publikum har vi sammensat et spændende rally med 6 forskellige prøvestrækninger som udgør i alt 98 km af den totale løbslængde på 302 km.

Lørdag kører første bil fra starten på Unicon allerede kl. 07.40.

Der vil blive kørt 5 hastighedsprøver i Roskildes omegn og Dyrskuepladsen bliver igen i år kørt flere gange. På Dyrskuepladsen vil der blive indrettet sikre publikumszoner hvor der vil være et forhåbentligt rigtigt race at se. Men på de øvrige hastighedsprøver vil der også være rigtigt meget at se.

Programmer med oversigtskort samt beskrivelse af de enkelte prøver vil blive solgt fra Dyrskuepladsen om lørdagen og fra Servicepladsen ved Rallycentrum både fredag og lørdag.

HEDELANDS MOTORKLUB håber at rigtig mange vil komme og se flotte biler i et godt og fair race.

(læs artiklen som pdf her - 893 Kb)


13. august 2006

Køge teamet Escobar racing v/Lars Kragh er klar til at forsætte kampen omkring det Danske mesterskab i rally, som bliver kørt i Roskilde og omegn

Teamchef Peter Ackermann: Vi er klar med vores to biler, som vi skal deltage med i den kommende weekend, når der igen skal kæmpes om det Danske mesterskab i rally, hvor Lars Kragh og Jess Larsen fører det Danske mesterskab i gruppe H. med 10 point ned til nr. to. og 11 point ned til nr. 3.i mesterskabet, så Lars og Jess skal ud og kører flere DM point sammen i mesterskabet.
Vores junior kører, Martin Pedersen og Teddy Grasson skal for første gang ud og køre DM rally, og for deres vedkommen skal de fuldføre dette rally, her er det meget vigtigt at Martin og Teddy får så meget DM erfaring med hjem som muligt. 

1 kører i Escobar racing Lars Kragh: Vi vil ikke gå ud og lave noget "dumt", da vi har lidt "luft" til vores konkurrenter, vi vil kører efter alle de point vi kan få, og jeg glæder mig til løbet, dog har jeg ikke kørt Rally Roskilde før, så jeg ved ikke om det er hastigheds-prøver som jeg kender eller kan li´, men mange af vores konkur-

renter kørte løbet sidste år, så igen
vi må se hvad de har at byde på, og hvor vi ligger i forhold til dem.


Chef mekaniker Morten Jensen: Vi har her de sidste par dage lavet flere test og opsætninger på vores styretøj og fundet lidt mere "speed" i de hurtige sving som klart gør bilen meget mere hurtigere end før, så det er op til Lars om han vil gøre brug af dette, men det tror jeg han vil, for bilen er meget mere "rolig" i høj farts sving i forhold til før.

1 kører i Escobar junior racing Martin Pedersen: Jeg glæder mig til mit og

Teddys første DM løb, og som næsten er på vores hjemmebane i Roskilde, alt er jo nyt for os, og at vi er kommet med i Escobar racing gør nu dette muligt, vi er rigtigt glade for at vi er med i et team hvor vi kan få denne chance.

Selve løbet vil vi jo nok kører lidt "forsigtigt" på de første prøver, og så opbygge lidt mere "speed" prøve for prøve.

Starten går fra Roskilde Teknisk skole Maglelunden 4. kl. 8.00 den 19.08.2006.

Venlig hilsen Escobar racing.


rallynyt 5-2006

RallyNyt nr. 5 august 2006

udklip fra

" Længere nede på listen var kampen mere tæt. Således var afstanden mellem Lars Kragh i Opel Kadett GSi som nr. fire og Erik Jørgensen i Opel Kadett GSi som nr. fem kun 2 sekunder"

(læs artiklen som pdf her - 3.15 Mb)


DAGBLADET 24 juli 2006

Stærkt resultat for Escobar

Escobar Racing fra Køge gjorde en rigtig god figur ved weekendens rally sprint ved Svebølle.

Køge: Køge teamet Escobar Racing deltog med deres to biler i week-enden, da der blev kørt Danmarks vel nok bedste rallysprint; NNC rally sprint i Gammelrand ved Svebølle.

Der var cirka 70 biler meldt til start, og Escobar Racing deltog med to biler. For Lars Krage, førstekører i teamets Opel Kadett, var målet at vinde sin klasse og blive nr. tre sammenlagt, og dermed var der pres på fra start, for Escobar Racing var selvsagt ikke de eneste med ambitioner i den retning.
- Med tre BMW M3'er, to Ford Sierra Cosworth og en masse Opel-biler til

start var vi godt klar over, at vi skulle give meget gas, fortæller Lars Kragh, som fører det Danske Mesterskab i Rally for gruppe H.
Han ville også gerne vise,at sidste års flotte løb i Gammelrand ikke bare kom af sig selv, og efter fire heat kunne han da også gøre status efter et glimrende resultat.
- Vi vandt vores klasse og blev den bedste Gruppe H-bil, sd jeg er bare rigtigt glad, og nu skal hele teamet have et lille glas, vil jeg tro, sagde han.
I den samlede konkurrence blev det til en fjerdeplads for Lars Kragh og Escobar Racing.

For Escobar Junior Racing med Martin Pedersen som førstekører i Peugeot 106 i gruppe A, så var det en god weekend.

med fin kørsel. Herefter kørte han en flot fjerdeplads hjem i sin klasse med kun 0,224 sekund op til nr. tre i klassen. I den overordnede kon-kurrence blev han nr. 27.

Efterfølgende var der ros fra teamchef Peter Ackermann.
- Jeg er glad for at se Martin kommer igennem dette løb med en fjerde­plads, og at junior team kan få bilen til at holde. Alle i teamet har gjort deres jobs 100 procent - både hjemme fra og på dagen. Martin kører jo i en bil, som har cirka 25 hestekræfter for lidt i forhold til de Peugeot 106'er, som er kit car-biler, og vi er i gang med at lede efter en ny bil til Martin. Men han kommer til at køre i hans bil lidt endnu, siger han.

Martin Pedersen havde haft det uheld de to sidste gange, at bilen måtte udgå med en defekt gearkasse den ene gang og med motorproblemer den anden gang, så bilen havde været mange timer på værksted, og det gav resultat i denne weekend. Lørdag morgen skulle Martin Pedersen som udseendet kører igennem et rally sprint Trofæ-løb, og her gik han videre til det "rigtige" rally sprint

- Angående Lars så var det dejligt at se, at vi kunne vinde over de meget hurtige BMW M3'er. Dog var Preben Andersen i BMW M3 uheldig med en defekt gearkasse, da han lå til at vinde Gruppe H klart, siger Peter Ackermann.

mart

(læs artiklen som pdf her - 5,6 Mb)


KALUNDBORG FOLKEBLAD 24.07.2006

Tæt på en tredieplads

AF ANNE KATRINE JØRGENSEN   
Logtved: 22-årige Martin Pedersen fra Kalundborg var 1/10 sekund fra en tredjeplads i sin klasse.
             
Efter en skidt sæson med masser af tekniske proble-mer gik det som smurt for de to Escobar-Racing kørere, den erfarne Lars Kragh fra Køge og rally-sprint-debutanten Martin Pedersen fra Kalundborg.
Lars Kragh blev nummer fire samlet, og for 22-årige Martin Pedersen var dettæt på at være en drømme-debut i rallysprint. Han blev nummer 27 i det samlede resultat og nummer fire i sin klasse, kun 1/10 sekund efter nummer tre.
- Jeg er tilfreds med den måde, vi har kørt på, men ville godt lige have haft den 10. del mere. Vi har fået kørt en hel masse og forbedret os hele vejen igen-nem. Det var det, det handlede om for mig, fortæller han efter løbene.

Han har hovedet fyldt med skrammer efter et uheld
i onsdags, men det tager ikke modet fra det unge talent. Det er da heller ikke tilfældigt, at han har fået »benzin i blodet«. Hans far har kørt baneløb i mange år og selv har han kørt gokart indtil han skiftede til rally for to år siden.
Efter hans eget udsagn var det hovedsageligt bilens skyld, at han ikke blev bedre placeret, og nu drømmer han om at få råd til at skifte den lille Peugeot 106 ud med en bedre bil.

- Den, jeg har, kører godt, men den er ikke så hurtig, som de andres. Den koster til gengæld også kun det halve. Jeg kunne godt tænke mig en bil, hvor det er chaufføren og ikke bilens begrænsninger, det kommer an på, siger han. Så betyder det mindre, hvilket mærke bil det bliver, selvom han er glad for at køre Peugeot.

(læs artiklen som pdf her - 1,2 Mb)


23 juli 2006

Escobar racings 2 biler til start med ca. 70 tilmeldte ved NCC Rallysprint

Køge teamet Escobar racing v/Lars Kragh deltog med deres to biler i weekenden den 21-22.07.2006. da der blev kørt Danmarks vel nok bedste rally sprint: NNC rally sprint i Gammelrand ved Svebølle, der var ca. 70 biler meldt til start.

For Escobar junior racing med Martin Pedersen som
1 kører i Peugeot 106 gruppe A. Så var det en god weekend, Martin havde haft det uheld de to sidste gange, at de måtte udgår med en defekt gear kasse
den ene gang, og med motor problemer den anden gang, så bilen havde været mange timer på værksted, hvor Martins mekaniker: Thomas, Søren og Steffen havde gennem gået bilen for alt, og det gav resultat.

Lørdag morgen skulle Martin som useedede kører i gennem et rally sprint Trofæ, og her gik Martin med
til det "rigtigt" rally sprint.

Martin kørte en flot 4 plads hjem i sin klasse, med kun 0,224 sek. efter nr. 3 i klassen, og 27 generelt.

Klasse 0-1400 ccm.
1 Anders Rygaard Peugeot 106 Kit 09:07.008
2 Palle Larsen Peugeot 106 Kit 09:16.474
3 Anders Rasmussen Peugeot 106 Kit 09:24.451
4 Martin Pedersen Peugeot 106 Rallye 09:24.598
5 Nicolai Jensen Peugeot 106 Kit 09:27.081
6 Kristof Gajczyk Suzuki Svift 10:04.716

Team chef Peter Ackermann (tv) og Junior Kører Martin Peter Pedersen (th) får en snak under løbet.

Team chef Peter Ackermann: 
Jeg er glad for at se Martin kommer igennem dette løb med en 4 plads, og at junior team kan få bilen til at holde, alle i teamet har gjort deres job 100 % både hjemme fra og på dagen. Martin kører jo i en bil som har ca. 25 HK for lidt i forhold til de Peugeot 106´er som er kit car biler, og vi er i gang med at lede efter en ny

bil til Martin, men Martin kommer til at kører i hans bil lidt endnu. Ang. Lars: så var det dejligt at se vi kunne vinde over de meget hurtige BMW´er M3, dog var Preben Andersen i BMW M3 uheldig med en defekt gearkasse, Preben Andersen låg klart til at vinde gruppe H.

Escobar racing med Lars Kragh som 1 kører i Opel Kadett GSi, skulle vinde sin klasse og meget gerne blive nr. 3 generelt, det var målet. Der var lagt pres på Lars Kragh fra alle sider både før løbet og under løbet, Escobar racing er jo ikke de eneste som vil vinde gruppe H. for der er kamp om at blive den bedste gruppe H. kører ved NNC rally sprint, og med 3 BMW´er M3, to Ford Sierra Cosworth, og en masse Opel biler til start, var vi godt klar over at vi skulle give meget gas. Lars Kragh som fører det Danske Mesterskab i
Rally for gruppe H. ville da også meget gerne kunne

Lars Kragh var flyvende ved NNC Rally sprint 2006.

Generelt.
1 Ib Kragh Renault Megane Maxi kl. 7 08:32.388
2 Jørgen Vej Opel Astra Kit kl. 7 08:42.185
3 Mats Andersson Proton Satria kl. 6 08:44.234
4 Lars Kragh Opel Kadett GSi kl. 11 08:47.957
5 Erik Jørgensen Opel Kadett Gsi   kl. 11 08:50.253
sige. Lars Kragh: Vi er hurtigt og vil meget gerne vise at sidste års løb i Gammelrand ikke var noget som bare kom af sig selv, vi kører for at vinde dette løb, og det vil jeg gå ud fra at de andre gruppe H. kører også gør.

Lars Kragh kunne efter de 4 heat sige: Vi vandt vores klasse og blev den bedste gruppe H. bil, så jeg er bare rigtigt glad, og nu skal hele teamet have et lille glas,
vil jeg tro.

Escobar racing v/Lars Kragh.

DAGBLADET 19 juli 2006

Det er et nyt løb hver gang

Der er 25.000 kroner på spil på lørdag, når den køgensiske rally-biler Lars Kragh deltager i rally-sprint ved Svebølle.

Køge/Svebølle: NCC RallySprint 2006 i den store grusgrav øst for Kalundborg, som finder sted på lørdag den 22. juli, er noget af en institution i dansk rallysport. Det er her; at alle motorsportsfans fra Sjælland og for den sags skyld det øvrige Danmark kan opleve en række kendte navne i kamp mod nogle af de mindre kendte kørere. Og det er dermed også stedet, hvor man kan opleve overraskelser.
En af dem leverede Lars Kragh, Køge, sidste år. Sammen med co-driver Jess Larsen, også fra Køge, kørte han sig dengang gennem kvalifikationen og ind i hovedløbet, hvor han formåede at få en generel fjerdeplads og vinde sin klasse.
- Jeg har faktisk deltaget i dansk rally i godt 20 år, men jeg må åbenbart ikke have gjort nok opmærksomhed på mig selv, siger Lars Kragh om den fokus, som sidste års resultat pludseligt skabte.

Vi havde ikke regnet med det, for der var også mange andre stærke kørere til start, beretter Lars Kragh.

Den køgensiske Opel Kadett-kører er med, når det pa lørdag atter går løs i NCC RallySprint 2006. Og han har indset, at sidste års resultat har haft sine konsekvenser: Jeg kan godt se, at folk forventer, at vi er ved at være med fremme, for vi får lavere og lavere startnummer for hvert lob, vi tilmelder os, siger Lars Kragh, der kommer til NCC RallySprint 2006 som den førende i kampen om Danmarksmester-skabet i rally for gruppe H.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at komme i top 3 generelt, men det vil nok være optimistisk at tro det, for med alle de præmiepenge, der er på spil denne gang, så tror jeg, at vi vil få modstand fra mange top-kørere. Men jeg regner da klart med, at vi ligesom sidste år kan vinde vores klasse, siger han.
Trods klassesejren og den flotte fjerdeplads i sidste års udgave af NCC Rallysprint mener Lars Kragh

at han ligesom i 2005 også skal ud i den Rallysprint Trofæ-konkurrence, der lørdag formiddag bestemmer, hvem der deltager i det egentlig løb lørdag eftermiddag.
- Kommer vi ud af køre i den første Challengedel, har vi gode mulig-heder for at kunne køre os ind på banen inden det egentlige Rally-sprint om eftermiddagen. På den måde får man noget mere speed ind i kroppen, siger han.

I NCC RallySprint 2006 er der denne gang mere end 25.000 kroner på spil - heraf går de 10.000 kroner alene til dagens vindere, Rallysprint er udskrevet i såvel de historiske rallybiler som de moderne rallybiler, som normalt deltager i kampen om Danmarks Id­ræts Forbunds Danmarks-mesterskab. Man kan læse mere
på arrangøren Kalundborg og Omegns Motorklubs hjemmeside www.komorally.dk. Det foregår på NCC Nyrand, Gammelrand 10, 4470 Svebølle.

(læs artiklen som pdf her - 5,5 Mb)

- Faktisk vandt jeg et minirally-mesterskab foran Henrik Lundgaard tilbage i 1989, men ellers har det være lidt on-off med rallysporten, selv om jeg efter-hånden har fået taget revanche i de senere år. Sidste års resultat kom da også bag på os. Det var helt klart mit bedste resultat i Gammelrand.

ikke, at han står bedre rustet end konkurrenterne i dette års løb.

Penge på spil
- Rallysprintbanen i Gammelrand er faktisk meget forskellig fra gang til gang, så det er en ny bane, man skal køre sig ind på hver gang. Ja, det er faktisk et nyt løb hver gang, siger Lars Kragh, der håber på,


18 juli 2006

Mange lokale kørere med i årets NCC RallySprint

Af Morten Alstrup for NCC RallySprint

NCC RallySprint er intet mindre end en tradition i dansk rallysport. Hvert år i slutningen af juni har man i snart tre tiår kunnet opleve rallysport på topplan i NCC’s store grusgrav i Gammelrand ved Svebølle. Sådan bliver det også på lørdag den 22. juli, og det med traditionen kan man også se på deltagerlisten. Her er det nordvestsjællandske område godt repræsenteret, da intet mindre 11 kørere med en bopæl mindre end 30 km fra rallysprintbanen har meldt deres ankomst i weekenden.

De 11 kørere er jævnt fordelt over hele feltet og de mange klasser, som kan deltage i NCC RallySprint.
I den ene ende af skalaen finder man Claus Vinter, Jyderup, i sin lille Peugeot 106 Rally fra gruppe N.
I den anden ende er der trioen Jørgen Jensen, Holbæk, Jan Larsen, Fårevejle, og Hans Ammekilde, Gislinge, som alle stiller op i klasse 13 – klassen
for de historiske rallybiler fra før den tid, hvor man overhovedet havde tænkt på at køre rallysprint i grusgraven!

 

For at få denne erfaring er Martin Pedersen og Teddy Grasson allerede fredag til stede i NCCs store grusgrav for at få lidt ekstra træning. Det sker i et klubrally, og så går det ellers løs lørdag formiddag med RallySprint Trofæ, hvorfra de bedste kørere kvalificerer sig til eftermiddagens NCC RallySprint 2006.

”Vi kører efter at komme i finalen, for det vil være kedeligt at stoppe klokken 12,” siger Martin Pedersen om målsætningen for lørdagens løb. Vi skal køre i klasse med Palle Larsen, som er en af dem, vi skal prøve at følge. Vi kan nok ikke slå ham med de 30 års erfaring, han har fra Gammelrand, men vi vil prøve det alligevel, selv om det nok ikke er det, vi skal sætte næsen op efter. Det er trods alt første gang, at vi kører der, og det er jo en farlig bane, for ryger man af, så er der kontant afregning.”


To andre eksempler på yderpunkterne i mangfoldigheden ved NCC RallySprint 2006 finder man i klasse 5 for de mindre tunede biler i gruppe A. Her finder man Palle Larsen og Martin Pedersen. Begge kommer fra Kalundborg og begge kører Peugeot 106, men her hører ligheden også op. Hvor Palle Larsen med kælenavnet ’Murer’ har mere end 30 års erfaring i dansk rally, er Martin Pedersen er af de nye kørere i sporten, hvor han blot er i gang med sin anden sæson.

”Det bliver min debut i rallysprintet,” siger den 22-årige vestsjællænder om den nye udfordring, som han deler sammen med sin co-driver Teddy Grasson, Kalundborg. ”Man vil altid gøre det godt på hjemme-bane, og det er som regel der, at det kommer til at
gå galt. Vi er jo nye og skal have skabt os noget erfaring, så vi skal i hvert fald gennemføre og så prøve at køre lige op med de andre.”


17 juli 2006

Sidste års sensation: ”Det er et nyt løb hver gang!”

Dagsbladets artikel

 

Den sjællandske Opel Kadett-kører er naturligvis også med, når det på lørdag atter går løs i NCC RallySprint 2006. Og han har indset, at sidste års overraskende resultat har haft sine konsekvenser:

”Jeg kan godt se, at folk forventer, at vi er ved at være med fremme, for vi får lavere og lavere startnummer for hvert løb, vi tilmelder os,” siger Lars Kragh, der kommer til NCC RallySprint 2006 som den førende i kampen om Danmarksmesterskabet i rally for gruppe H.

”Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at komme i top 3 generelt, men det vil nok være optimistisk at tro det, for med alle de præmiepenge, der er på spil denne gang, så tror jeg, at vi vil få modstand fra mange topkørere. Men jeg regner da klart med, at vi ligesom sidste år kan vinde vores klasse.”

Af Morten Alstrup for NCC RallySprint

NCC RallySprint 2006 i den store grusgrav øst for Kalundborg er noget af en institution i dansk rallysport. Det er her, at alle motorsportsfans fra Sjælland og for den sags skyld det øvrige Danmark kan opleve en række kendte navne i kamp mod nogle af de mindre kendte kørere. Og det er dermed også stedet, hvor man kan opleve overraskelser. En af dem leverede Lars Kragh, Køge, sidste år. Sammen med co-driver Jess Larsen, Køge, kørte han sig dengang gennem kvalifikationen og ind i hovedløbet, hvor han formåede at få en generel fjerdeplads og vinde sin klasse.

”Jeg har faktisk deltaget i dansk rally i godt 20 år, men jeg må åbenbart ikke have gjort nok opmærksomhed på mig selv,” siger Lars Kragh om den fokus, som sidste års resultat pludseligt skabte.

”Jeg har faktisk vundet et minirally-mesterskab foran Henrik Lundgaard tilbage i 1989, men ellers har det være lidt on-off med rallysporten, selv om jeg efterhånden har fået taget revanche i de senere år. Sidste års resultat kom da også helt bag på os. Det var helt klar mit bedste resultat i Gammelrand, for jeg har aldrig rigtig slået an. Vi havde slet ikke regnet med det, for der var også mange andre stærke kørere til start.”


tillykke

12. juli 2006

Escobar udvider igen.

Denne gang er det 2. kører Jess Larsen, som har fået en sund og velskabt datter.

Hele teamet ønsker mor og far samt storebror

T I L Y K K E ! ! !


Køge-teamet Escobar får ny chef

DAGBLADET 8. juli 2006

Peter Ackermann skal styre Køges rallyteam Escobar i Danmarks-eliten med forhåbentlig to nye biler næste år.
Køge: Køges rallyteam Escobar racing har netop fået ny teamchef, som skal styrke Escobars langsigtede mål med at få begge deres kørere med i kampen omkring det Danske Mesterskab i rally. Det er Peter Ackermann, 40 år fra Køge, som har sagt ja til jobbet som den nye teamchef. Dermed er Escobar racing oppe på i alt 13 mennesker, mekanikere inklusive.
Peter Ackermann vil køre teamet sammen med teamejer Lars Kragh, Køge. Lige nu fører Lars Kragh og 2. kører Jess Larsen i kampen om det Danske Mesterskab for gruppe H.
Køge firmaer
Escobar junior racing med Martin Pedersen og Teddy Grasson kører ikke med i DM i 2006, men det er planen, at de er med i 2007. I år kører de løb lige under M serien.
Escobar racing satser på a t en super bil til teamet nye kører Martin Pedersen. Dette kan kun gøres med støtte fra de lokale firmaer i Køge og omegn. Escobar racings nye teamchef får til opgave – sammen med Lars Kragh – at prøve om muligt at indfri ønsket om to nye biler i teamet i 2007 og fuld deltagelse i DM Rally 2007 med begge biler.
2006 skal bruges på at køre teamet på plads med ny hjemmeside, nyt tøj i escobar racing ”look” mm

(læs artiklen som pdf her - 2,1 Mb)


Escobar racing har fået ny teamchef.
4. juli 2006
Det er Peter Ackermann 40 år Køge, som har sagt ja til jobbet som den nye team chef, Peter vil kører teamet sammen med team ejer Lars Kragh Køge.
Det nye job som Peter skal bestyre er som i sin hoved sag på langt sigt, at teamet vil have begge deres kører med i kampen omkring det Danske mesterskab i rally,
lige nu fører Lars Kragh og Jess Larsen Escobar racing
  i kampen om det Danske mesterskab for gruppe H.

Escobar junior racing med Martin Pedersen og Teddy Grasson kører ikke med i DM i 2006, men det er klart planen, at de er med i 2007. Lige nu kører de løb lige under DM serien.
Eventuelt nye biler?  
junior teamet i en god tid

kadetten med luft under hjulene

Escobar racing leder allerede nu efter to mulige biler til 2007-sæsonen. Teamet ønsker klart en super bil til Martin Pedersen, han er den unge kører som skal frem,   hvor imod Lars Kragh godt kunne kører videre i den Opel Kadett GSi som han kører i lige nu.


2007:

Dette kan kun gøres med støtte fra de lokal firmaer i Køge og omegnen. Så Escobar racings nye teamchef Peter Ackermann får til opgave sammen med Lars Kragh at prøve om muligt at indfri ønsket om to nye biler i teamet og fuld deltagelse i DM Rally 2007 med begge deres biler.
Det Escobar racing vil bruge 2006 på, er klart at "kører" teamet på plads med en ny hjemmeside, nyt tøj i Escobar racing "look" mm. 

Escobar racing er nu oppe på i alt 13 personer:
Teamchef Peter Ackermann.
2 stk. 1. kører Lars Kragh og Martin Pedersen.
2 stk. 2. kører Jess Larsen og Teddy Grasson.
1 Chefmekaniker Morten Jensen.
5 Mekaniker: Michael, Jesper, Søren, Thomas og Steffen. 
2 Web-master: Flemming og Pia. 


ny teamchef

 

  På billedet ses Lars Kragh (tv.) Peter Ackermann og Jess Larsen (th.)
Hele teamet ønsker Peter Ackermann VELKOMMEN til Escobar racing familien v/Lars Kragh.

Dagbladet 04.07.2006

Sejr til Køge-team i weekend-rally


Koge/Sorø: Køge-teamet Escobar Racing ved Lars Kragh var med i Sorø i weekenden, da Slagelse Auto Sport afviklede deres Rally Sprint. Begge Escobars biler var klar til start i lørdags.

Der var ca. 50 biler til start klokken 12.00 på den meget spændende rally sprint bane i Sorø, hvor hvert heat var seks kilometer langt, så der skulle gives fuld gas fra starten af.

Escobar Junior Racing med Martin L. Pedersen som 1. kører og Teddy Grasson som 2. kører og deres tre mekanikere Søren, Thomas og Steffen havde brugt alt deres fritid op til dette løb, fordi deres gearkasse blev defekt ved deres sidste løb på Køge Havn. Junior teamet gik godt til den med nogle meget OK tider i de to første heat, fortæller Lars Krag - men uden det store held i teamet. De fik nemlig motorproblemer i 3. heat og måtte udgå afløbet. De var nr. 7 i deres klasse, da de udgik. Der var 12 biler med i denne klasse for biler med motor på 0-1400 ccm.

 


Escobar Racing med Lars Kragh som 1. kører og Jess Larsen som 2. kører og deres tre mekanikere Jesper, Morten og Michael prøvede en ny opsætning på bilen. Det var kun et testløb for dem, men Lars og Jess fik fuldt udbytte af testen ved at vinde endnu en klasse-sejr med godt 40 sekunder ned til nr. 2 i klassen for biler med motor på 1601­2000 ccm. Der var 11 biler i denne klasse.


(læs artiklen som pdf her - 2,9 Mb)

 


Køge teamet Escobar racing v/Lars Kragh med i Sorø
1. juli 2006

Køge teamet Escobar racing v/Lars Kragh var med i Sorø her i weekenden den 01.07.2006 da Slagelse Auto Sport afviklede deres Rally sprint i Sorø.

Begge deres to biler var klar til start lørdag den 01.07.2006. Der var ca. 50 biler til start lørdag kl. 12,00 i Sorø, på den meget spændende rally sprint bane, hvor hvert heat var 6 km langt, så der skulle gives fuld gas fra starten af.

Escobar Junior racing med Martin L. Pedersen som 1 kører og Teddy Grasson som 2 kører og deres 3 mekanikere: Søren, Thomas og Steffen havde brugt alt
deres fritid op til dette løb, fordi ved sidste løb på Køge havn blev deres gearkasse defekt.

Escobar Junior Racing:
Escobar Junior team gik godt til den med nogle meget ok tider i de to første heat, men uden det store held i teamet, fik de motor problemer i 3 heat og måtte udgå af løbet. De var nr. 7 i deres klasse, da de udgik. Der var 12 biler med i denne klasse for biler med motor på 0-1400 ccm.

Escobar Racing:
Escobar racing med Lars Kragh som 1 kører og Jess Larsen som 2 kører og deres 3 mekanikere: Jesper, Morten og Michael ville prøve en ny opsætning på
bilen, og dette var kun et test løb for dem, men Lars og Jess fik fuldt udbytte af testen ved at vinde endnu en klasse sejr med godt 40 sek. ned til nr. 2 i klassen for biler med motor på 1601-2000 ccm. Der var 11 biler i
denne klasse.

 


Dagbladet 29.06.2006

Escobar til Sorø

Køge/Sorø: Så er Køge-teamet Escobar Racing klar til på lørdag den 1. juli at deltage med deres to biler i Suzuki Rally Sprint 2006 i den nordlige industri-kvarter ved Sorø.

Løbet starter klokken 12, og der er præsentation af alle deltagere klokken 11.30. Tager man turen til Sorø, kan man opleve ca. 50 rally biler og deres deltagere give alt, hvad de og deres biler kan.

Escobar Racing består af to biler og deres hold. Det kendte hold består af teamejer Lars Kragh, der er
1. kører, og 2. kører Jess Larsen samt mekanikerne Jesper, Morten og Michael. Teamet fører DM for ældre tunede rallybiler.

Escobar Junior Racing med Martin L. Pedersen som
1. kører og Teddy Grasson som 2. kører og deres tre mekanikere Søren, Thomas og Steffen har nu fået monteret en ny gearkasse på den lille hurtige Peugeot 106 efter sidste løb på Køge Havn, hvor deres gearkasse blev defekt.


(læs artiklen som pdf her - 1.5 Mb)
 


Så er Køge teamet Escobar racing klar til race i weekenden
25.. juni 2006


Så er Køge teamet Escobar racing klar, til på lørdag den 01.07.2006, at deltage med deres to biler i Suzuki Rally sprint 2006 i den nordlige industrikvarter ved Sorø.

Løbet starter kl. 12,00. og en præsentation af alle deltagere kl. 11,30 så kom ned til Sorø og se ca. 50 rally biler og deres deltager give alt hvad de og deres biler kan.

Escobar Junior Racing:
Escobar Junior racing med Martin L. Pedersen som 1 kører og Teddy Grasson som 2 kører og deres 3 mekaniker: Søren, Thomas og Steffen har nu fået
monteret en ny gaer kasse på den lille hurtige Peugeot 106 efter sidste løb på Køge havn hvor deres gear kasse blev defekt.

Escobar Racing:
Escobar racing med Lars Kragh som 1 kører og Jess Larsen som 2 kører og deres 3 mekaniker: Jesper, Morten og Michael er klar, men de ved der ikke bliver en nem opgave.

Venlig hilsen
Escobar racing v/Lars Kragh
Køge


RallyNyt: Vejen mod medaljer

RallyNyt 4- 2006

Dagsbladets artikel

Hvis Johnny vinder de 3 næste afdelinger, kan vi komme lige på point, hvis jeg bliver to'er hver gang, fortæller Lars. Men det er ikke nok efter reglen ved pointlighed. Lars ved også, at han skal igennem alle 3 gange for at komme i nærheden af den matematiske beregning.

På den næste plads i DM stillingen er det to generationer, der spiller ud. Jens Age Sørensen er vendt tilbage til rallysporten efter en mindre pause og har sin søn Rasmus Brendstrup med som co-driver. Samarbejdet hviler på et ønske om hjælp til et generationsskifte, og det har foreløbig ført til en 2. plads i DM stillingen.

Jeg tror på det bliver en Kadett. Hvem af os det bliver, er svært at sige, men jeg kunne godt tro på det bliver en Kadett, siger Jens Åge Sørensen, der dog ikke afviser at Johnny Pedersen har en hurtig bil og er en hurtig chauffør.
Samarbejdet far og son er perfekt i rallybilen. Junior, der lige har fået kørekort, er et ubeskrevet blad i rally, og nu får han lært det fra

Af Niels Erik Pedersen/RallyNyt

Når du læser denne tekst er der mindre end 2 måneder til næste afdeling af DM i rally. Jeg er sikker på forberedelserne er i gang hos Hedelands Motorklub, der står som arrangør af DM 3, og de aktive udnytter pausen med warm up via deltagelse i sommerens rallysprints.

DM seriens to første afdelinger lå spredt i kalenderen, mens de resterende 3 afdelinger kommer hurtigt efter hinanden i august, september og oktober med mindre end 1 måneds afstand mellem hver afdeling.

I kampen om DM titlerne er alle fem afdelinger som bekendt gældende, og det giver handicap, hvis man mangler point fra en afdeling. I gruppe H ser situationen således lidt vanskelig ud for den forsvarende mester Henning Søgaard, der mangler point fra de to første. afdelinger, hvor tekniske vanskeligheder med hans Sierra Cosworth overskyggede alt.

Henning Søgaard kan dog nå 60 point til DM. Men er det nok til forsvar af titlen?

Det ser sort ud for mine muligheder for at forsvare titlen, fortæller Henning Madsen, der planlægger at køre i det mindste næste afdeling i Roskilde, som er det nærmeste han som Amagerkaner - kan kalde hjemmebane.
Men formentlig vil Henning derefter koncentrere sig om SM i rally samt Yokohama mesterskabet, mens han i øvrigt ser fremad og bl. a. holder sig orienteret om rallyudvalgets oplæg til fremtidige klasser, og om forløbet af afgiftssagen.

I toppen af DM stillingen i gruppe H er i øjeblikket fire sjællandske hold, der umiddelbart kandiderer til at overtage mesterskabstitlen.

Vi kører suverænt efter mesterskabet med en stabil bil, siger Lars Kragh, der fører i den øjeblikkelige stilling. – Men jeg peger på Johnny Pedersen som den hurtigste. Da han udgik i DM 1 var han således nr. 5 generelt og vi var nr. 10. Men han skal igennem alle 3 gange, fortæller Lars Kragh.


Rallytalent med i team Escobar racing.

Af Niels Erik Pedersen / RallyNyt

Under beskedne forhold på den gamle maskinstation i Rørby mødte jeg en af dansk rallysports talentspirer. Martin Pedersen (22) er i gang med sin 3. sæson som rallykører. Mere kan det næsten ikke blive med den alder.
I efteråret 2005 var Martin med i den gruppe hvorfra man skulle udtage til DASU Rally Challenge. Han kom ikke igennem nåleøjet, men det har ikke ødelagt humøret. De sprudler af entusiasme og optimisme – Martin Pedersen og hans faste co-driver Teddy Grasson (22).
De har gået i skole sammen, og hvorfor så ikke køre rally sammen. – Han har interessen for rally, og så er han god til at sætte mærker på. Det er derfor han er med, fortæller Martin, og det er et signal om at sådan er tonen der.
Det mekaniske er på plads i teamet hos Martin og Teddy. Martin arbejder som mekaniker hos den lokale Peugeot forhandler og Teddy er uddannet som smed, og kan træde til, når og/eller hvis der skal svejses lidt. Trods sin uddannelse indenfor metal er Teddy noget af en træmand, der nu arbejder som tømrer.
Martin kørte to løb i 2004, inden han til sæsonen 2005 anskaffede sin nuværende Peugeot 106, der tidligere har været kørt af Niki Bjerg Larsen og Lars Kragh. Den skal have et nyt lay-out som Teddy arbejder energisk på. Mens han beundrer resultatet giver han udtryk for sit engagement. Vi skal vinde DM til næste år. Den lader vi stå et øjeblik

Martin Pedersen er et barn af go-kart sporten, hvor han har slået sine folder igennem en årrække. Motorsport er og har altid været hans store interesse helt naturligt som et gen han har arvet fra sin far med navnet Jan T. Pedersen, der kørte Formel Ford for en lille menneskealder siden.
Resten af sæsonen for Martin og Teddy gælder det klubrally og rallysprint i Sorø, Kalundborg og Fårvang. DM rally i Roskilde står højt på ønskesedlen, men der er ikke truffet nogen endelig beslutning om deltagelse i det sjællandske rally.
Den store interesse for motorsport kommer også til udtryk, når Martin optræder som servicemand for sin kollega Morten Olsen, der kører i Yokohama Cup på de danske asfaltbaner.

RallyNyt 4-2006

RallyNyt artikel om Martin

 

Der er ikke nogen tilfældigheder i rallysport. Men tilfældigvis ringede Martin en dag til Lars Kragh, og med sin vanlige optimisme foreslog Martin at de slog deres hjemmesider sammen. Det førte til at de to parter nu har dannet et teamfællesskab under Lars Kraghs vinger i Escobar racing, gældende for resten af året og for næste sæson.
Man skal tænke utraditionelt, fortæller Lars Kragh om navnet Escobar, der er et navn uden rødder. For hver gang der bliver spurgt til navnets oprindelse og/eller forbindelse til kørere, har navnet vist sit værd.
Når Martin ikke kører rally, eller skruer på sin bil, eller skruer på kollegaens bil har han en plads i bestyrelsen for Kalundborg og Omegns Motorklub (KOMO).

(læs artiklen som pdf her - 9.1 Mb)


DAGBLADET d. 13. juni 2006

Små forskelle.

Køge: Escobar-racing stillede søndag op på Køge havn med to biler, nemlig Opel Kadetten med Lars Kragh og Jess Larsen samt det nye Escobar-juniorteam. Martin Pedersen og Teddy Grasson i deres Peugeot 106.
Begge hold lagde hårdt ud og blandede sig i toppen og sekund forskellene.
Lars og Jess i Opel Kadett lå efter første tur rundt et sekund efter Bjørn Wulff i Peugeot 106 Maxi og de to BMWere med Preben Andersen og Johnny Pedersen kørte henholdsvis et og tre sekunder langsommere. I andet heat var der igen meget close race, general placeringen var den samme men sekundafstanden mindskedes. I heat tre vendte man banen om, og tiderne var næsten ens, så sekundduellen bibeholdes til "finale" heatet. Johnnys BMW kom Langsomst. rundt på turen med 2:48, Johannes Fraas i Volvo kom ind i 2:47 lige netop ind foran Johnny. Lars kørte Kadetten rundt med et lille fire-sekunders afkørsel i 2:46 og "106 Maxien" og Bjørn kom stabilt rundt, men det var ikke nok til at holde den flyvende bornholmer Preben Andersen bag sig. Han satte dagens bedste tid 2:41 med masser af bredkørsel. Junior-teamet i Peugeot 106 lagde sig i tops i klasse 0 -1400 ccm, og der var masser f fart i og tiden i 2. heat så godt ud indtil gearkassen drillede.
Heat 3 fuld attack og tiderne så gode ud igen så i "finalen" var der lagt op til, at nu skulle der lige hentes de sidste sekunder, men pludselig var der røg og Peugeot trak indtil siden, ærgerligt men sådan kan motorsport også være.

De unge talenter Martin og Teddy fik dog vist, at her er nogle man skal holde et øje til. De kan få fart i en bil og køre den rigtigt

Dagbladets artikel

rundt på en bane. Nu skal bilen hjem og
skilles ad, og de defekte dele skal skiftes, så den kan køre igen. Resultat: Lars Kragh/Jess Larsen, nr. 1 i klassen 1601-2000ccm samt en 3. plads generelt.
Næste gang, teamet stiller samlet op til start, er til Suzuki rallysprint i Sorø 1. juli.

(læs artiklen som pdf her -895 Kb)


DAGBLADET d. 13. juni 2006

Køge team udvider med nyt hold.

Dagbladets artikel
(læs artiklen som pdf her - 4.7 Mb)

Mere erfaring
Lars Kragh og hele Escobar racing teamet fra Køge har således fået nye folk til­knyttet, så nu har Escobar Racing i alt 11 personer som faste folk i teamet: To 1. kørere, to 2. kørere, fem mekanikere og to web-masters.
Planen er, at Martin Pedersen kører i den lille, men meget hurtige Peugeot 106 gruppe A. Han skal udbygge sin erfaring med rally, og på et tidspunkt vil der måske være en mulighed for at prøve kræfter med en lidt hurtigere bil end den nuværende. Kort sagt vil Lars Kragh yde al den erfaring, han har bygget op gennem sine 20 år i dansk rally.
Teddy Grasson vil også få alt den støtte, han vil have fra Lars Kraghs 2. kører Jess Larsen - det gælder noter, tidskontrol, mm. Altså alt det, som hører med til at være 2. kører i et rallyteam. Hele det gamle PG Racing vil således få mere viden om at køre motorløb, bygge en bil op, organisere et mandskab og få et racingteam til at fungere.

Vilje og talent
Deres mål for 2006 er at køre nogle rally og rally 2 afdelinger på Sjælland, et par rallysprint og Yokohama mesterskaberne Øst. - Jeg forventer ikke andet i år end at vi kører de to teams sammen. Bilernes dekoration (logo og farver), vores tøj og hjemmesider skal gøres ens. Det er alle de praktiske ting og organisationen, som bygges sammen. I 2007 skal der så ske noget på det sportslige plan, siger Lars Kragh.
- Martin har viljen og talentet. Hvis vi kan finde økonomien og bilen til ham, er han én af dem, vi kommer til at høre meget mere til i fremtiden, tilføjer han. Lars Kragh og Jess Larsen fortsætter med at køre i den røde Opel Kadett GSi som skal køre en fuld DM 2006-sæson, tre rallysprints og nogle Yokohama mester skabs afdelinger.

vistar

Rallyholdet Escobar Racing får ny ungt lovende talent under vingerne - målet er at få ham i den øverste rally-elite.

Køge/Kalundborg: Den erfarne rallykører Lars Kragh, der leder Køge-teamet Escobar Racing og som pt. fører DM i rally for ældre tunede biler, har nu fået en ny lovende racerkører under sine vinger. Dermed udvider Escobar Racing til to teams, der fortsat har hovedsæde i Køge.

Det er 22-årige Martin L. Pedersen fra Kalundborg, der kører i en Peugeot 106 Gruppe A. Martin er 22 år, og hans 2. kører er Teddy Grasson. Holdet har hidtil heddet PG Racing, men skifter nu navn til Escobar Junior Racing.

- Han er et bragende talent, og jeg tror, han kan blive stor, hvis jeg kan hjælpe ham på rette vej. Martin har været en meget dygtig gocart-kører på Sjælland - alle de bedste racerkørere er jo startet i gocart.


Escobar-racings 2 biler til start i Yokohama mesterskabet på Køge havn.
11. juni 2006

Escobar-racing stillede søndag d 11. juni op på Køge havn med 2 biler Opel Kadetten med Lars Kragh og Jess Larsen samt det nye Escobar-junior-team, Martin Pedersen og Teddy Grasson i deres Peugeot 106. Begge hold lagde hård ud og blandes sig i toppen og sekund forskellene. Lars og Jess i Opel Kadett lå efter første tur rundt 1. sek. efter Bjørn Wulff i Peugeot 106 Maxi og de 2 BMW med Preben Andersen og Johnny Pedersen kørte henholdsvis 1 og 3 sekunder langsommere. I Andet heat var der igen meget close race, general placeringen var den samme men sekundafstanden mindskes. Heat 3 her vendte man bane om og tiderne var næsten ens så sekundduellen bibeholdes til ”finale” heatet. Johnnys BMW kom langsomst rundt på turen med 2:48, Johannes Fraas i Volvo kom ind i 2:47 lige netop ind foran Johnny. Lars kørte Kadetten rundt med et lille 4 sekunders afkørsel i 2:46 og ”106 Maxien” og Bjørn kom stabilt rundt men det var ikke nok til at holde den flyvende bornholmer Preben Andersen bag sig, han satte dagens bedste tid 2:41 med masser af bredkørsel.

Junior-teamet i Peugeot 106 lagde sig i top striden i klase 0 – 1400ccm og der var masser af fart i bilen og tiden i 2. heat så god ud indtil gearkassen drillede. Heat 3 fuld attack og tiderne så gode ud igen så i ”finalen” var der lagt op til, at nu skulle der lige hentes de sidste sekunder, men pludselig var der røg og Peugeot trak indtil siden, ærgerligt men sådan kan motorsport også være. De unge talenter Martin og Teddy fik dog vist at her er nogle man skal holde et øje til. De kan få fart i en bil og køre den rigtigt rundt på en bane. Nu skal bilen hjem og skilles ad og få udskiftet de defekt dele og så ud og køre igen.

Resultat: Lars Kragh/Jess Larsen, nr. 1 i klassen 1601-2000ccm samt en 3. plads generelt

Næste gang teamet stiller samlet op til start, er til Suzuki rallysprint i Sorø d 1. juli 2006


Køge teamet: Escobar racing v/Lars Kragh udvider med en bil mere.
6. juni - 2006

Lars Kragh og hele Escobar racing teamet fra Køge har fået nye folk tilknytte.


Det er et ungt nyt hold i Dansk motorsport, som kører en Peugeot 106 gruppe A. 

1. Kører er Martin L. Pedersen 22 år og 2. kører Teddy Grasson 22 år også kendt som PG Racing fra Kalundborg.

Dem har Escobar racing indledt et sammenarbejde med pr 1 juni 2006.

Så nu har Escobar racing i alt 11 personer som faste folk i teamet: to 1 kører, to 2 kører, fem mekaniker og to web-master.

106'eren er flyvende


Planen er at Martin som kører i den lille, men meget hurtige Peugeot 106 gruppe A. skal udbygge sin erfaring med rally og på et tidspunkt vil der måske være en mulighed for at prøve kræfter med en lidt hurtigere bil end Martins nuværende bil. Kort sagt vil Lars yde alt den erfaring som Lars har fået igennem sine 20 år i Dansk rally til Martin.

Teddy vil også få alt den støtte som Teddy gerne vil have fra Jess Larsen som 2. kører, med noter, tidskontrol, mm. alt det som høre med til at være 2. kører i et rally team. 

Så Martin og Teddy med hele det "gamle" PG-Racing kommer ind under nogle erfarne vinger og vil få noget mere viden om at køre motor løb, bygge en bil op, organisere et mandskab, med andre ord få et racing-team til at fungere.

Deres mål for 2006 er at køre nogle Rally og Rally 2 afdelinger på sjælland, et par rallysprint og Yokohama mesterskaberne Øst modsat Lars og

Jess i den røde Opel Kadett GSi, som skal køre en fuld DM 2006-sæson, 3 rallysprint og nogle Yokohama mesterskabs afdelinger.

Næste gang Escobar racing skal i action er her i den kommende weekend på Køge havn, hvor der køres en afdeling Yokohama mesterskabet 2006.

 

I denne uge vil begge biler blive gjort ens med Escobar`s logo og farver.

 

Vores hjemmesider vil også blive gjort ens, dette vil dog tage en lille måned før at hele siden er "oppe" og kører med begge biler. 

Venlig hilsen Escobar racing V/ Lars Kragh

Kragh klarede sig godt i Kjellerup

UGEBLADET 30. maj 2006

Team Escobar-racing med tearnejer Lars Kragh bag rattet i sin Opel Kadett GSi 2,0 viste storform da teamet deltog i 2. afdeling i kampen om danmarksmester-skabet i rally 2006.
Rallyet var præget af regnvåde veje og derfor kom kun 44 teams i mål ud af 60 startende. Men Lars Kragh holdt Kadetten på vejen og med en gennemført stabil indsats sluttede teamet på en samlet 2. plads i gruppe H. Den flotte placering blev opnået fordi hele teamet igen yder en helt fantastisk indsats både før og under rallyet. Det var kun detaljer der skulle rettes undervejs og denne ro gør at både Jess Larsen, der er 2. kører, og jeg kan koncentrere os om at yde det optimale, når special­prøverne afvikles, siger en meget glad og tilfreds Lars Kragh. 2. pladsen i gruppe H betyder at teamet får sat 15 point ind på "kontoen" og er derfor i stand til at fastholde 1. pladsen i gruppe H i kampen om det Danske mesterskab.


Køge-team fører stadig i DM i rally

DAGBLADET 24. maj 2006


Jagtede sekunder
Så begyndte regnen at sætte ind, regnvejrsdækkene kom på, og Køge-teamet røg to pladser tilbage. Men med 13. bedste tid i alt blandt alle biler i alle grupper på prøve 5 kom Opel Kadetten op på 3. pladsen i klassen igen.Efter middagspausen forsatte det med at regne. Vejene blev mere og mere glatte, og det medførte at flere teams måtte pa afveje i muddergrøfter og på marker. Og et mandskab måtte runde skadestuen for en sikkerheds skyld. En prøve måtte aflyses, og kun 44 teams kom mål ud af 60 startende.
Trods de vejrmæssige problemer sluttede Escobar Racing på 2. pladsen i gruppe H med sekundjagter gennem hele dagen.

I rædsomt regnvejr og på glatte veje lykkedes det Køge-teamet Escobar Racing at bevare den samlede føring i Gruppe H for ældre tunede biler i Danmarks mesterskabet i rally.

Køge: Anden afdeling af DM i rally er nu blevet kørt i Kjellerup i Jylland, og mange øjne var rettet mod Køge-teamet Escobar Racing med førstekører Lars Kragh fra Køge ved rattet. Ved første afdeling af DM 2006, som foregik i Nord­tyskland, kom teamet nemlig på 1. pladsen i gruppen for ældre tunede biler (Gruppe H) - og efter 2. afdeling i weekenden ligger Køge-teamet stadig på 1, pladsen sammenlagt i gruppen for ældre tunede biler.
Det var skrap kost, kørerne blev udsat for på en meget våd dag. Dagen startede i tørvejr, og strategien var, at der skulle angribes fra første meter, da det ville gå meget lige ud med hurtige prøver. Efter de to første prøver lå teamet fjerde i klassen, idet en mindre snusretur på prøve 2 kostede kostbar tid.

 


DM2 - Escobar racing v/Lars Kragh fører stadig i kampen om det Danske mesterskab for gruppe H.  i rally 2006. 


( se resultaterne her )

Lørdag d. 20. maj var teamet taget til Kjellerup for at deltage i 2. afdeling af danmarksmesterskabet i rally.

Dagen startede i tørvejr og da strategien var at der skulle angribes fra første meter, da det ville gå meget lige ud med hurtige prøver. Efter de 2 første prøver var teamet 4'er i klassen så den mindre snoretur på prøve 2 havde koster tid. Regnen begyndte at sætte ind, regnvejrsdækkende kom på og vi røg 2 pladser tilbage. Men med 13 bedste tid på prøve 5 kom Kadetten op på 3. pladsen i klassen igen. Efter middagspausen forsatte det med at regne og vejene blev mere og mere glatte, det medførte at flere team måtte på afveje og var et mandskab der lige måtte runde skadestuen for en sikkerhedsskyld og en prøve blev aflyst.


Vi sluttede på 2. pladsen i gruppe H med sekund jagter gennem hele dagen og kun 44 teams kom i mål ud af 60 startende.

Lars Kragh: Denne placering blev opnået af en total hold indsats, en OK bil med fra værkstedet, minimum af service under løbet og en efterhånden stabil kørsel resulterede i 15 point på kontoen i gruppe H og stadig

på 1. pladsen, for gruppe H i kampen om det Danske mesterskab. 

 Escobar racing  v/Lars Kragh.


I den lokal avis i Kjellerup området, blev der vist billed af vores racer ved omtalen for DM2 som afvikles i Kjellerup og omegn.
 

Når spøg bliver til alvor

UGEBLADET d. 16. maj 2006

Lars Kragh er i Næstved området kendt fra aut. Citroen-forhandler, Erik Mollerup Automobiler,
hvor han var salgschef igennem flere år. I dag har han skifte bilmærke og har det seneste års tid været ansat som salgschef hos den danske Fiat og Alfa Romeo importør og han har nu hele landet som sin arbejdsplads. Men trods en travl arbejdsdag bliver der ind imellem bliver der tid til rallyløb.

mere fritid snare tværtimod, men jeg har nu indset, at det er vigtigt at have noget at koble fra med og det lyder måske m ærkeligt, men det gør jeg bedst bag rattet i en rallybil, siger Lars Kragh.

Derfor købte han for to år siden en Peugeot 106 Kit-Car. Planen for Lars Kragh og hans co-driver, Jess Larsen, var kun at køre om Yokohama mesterskabet, der vet bedst kan betegnes som en "light-udgave" af rigtige ral­lyløb. Men det som skulle være på ren hyggebasis greb hurtigt om sig og med sejren i klassen var kimen lagt til, at nu skulle der prøves kræfter med den danske rallyelite i de "rigtige" rallyløb.

Lars Kragh udskiftede derfor Peugeoten en med potent Opel Kadett GSi med hele 250 hk. og samlede samtidig sit gamle serviceteam der har holdt sammen i over 20 år. Jeg må ærligt indrømme, at der er taget en retning jeg aldrig havde forestillet mig. Men glæden ved igen at være med i rallysporten og ikke mindst af have både en bil og ikke mindst et team der kan begå sig blandt de bedste i vores klasse gør at vi alle nyder det i fulde drag. Nu må vi se hvor langt vi kan nå, men der er ingen tvivl om,

Lige fra han fik kørekort og frem til 2000 blev rallysporten dyrket på højeste natio­nale niveau eg det blev da også til DM titel og et hav af flotte pokaler inden han i en fireårig periode fra 2000 til 2004 valgte at bruge al sin energi på jobbet hos Citroen i Næstved. Men efter fire års pause er han er nu "back in business". jeg har egentligt ikke fået

at vi vil gøre alt for vise, at vi fortsat kan begå os på topplan i dansk rallysport, slutter Lars Kragh.

(læs artiklen som pdf her - 4.6 Mb)


Køge teamet Escobar racing v/Lars Kragh er klar til at fortsætte kampen om det DM i rally på lørdag den 20 maj i Kjellerup.

Starten går kl. 9.00 og første bil er i mål kl. 17.30 lørdag aften efter de 10 hastigheds prøver er kørt.

Escobar racing fører kampen om det Danske mesterskab i gruppe H. med deres Opel Kadett GSi 2.0 16v.

Lars Kragh og Jess Larsen: Vi er godt klar over at det ikke vil blive en nem opgave i Kjellerup den 20 maj. Hvis vi skal køre lige op med de bedste i gruppen skal alt gå rigtigt godt, løbet har nogle lange lige strækninger som ikke er til vores fordel, men vi vil som sagt gøre alt hvad vi kan for at vinde igen.

Der skal køres 10 prøver lørdag hvor de 8 af dem er meget hurtige prøver, så vi skal være meget "på" fra starten af i løbet.

Vi vil prøve at lægge så hårdt ud som muligt, med alt hvad vi har og gøre med.

Vi glæder os meget til dette løb.

10 maj 2006

 

( se tiderne her )


Så Lars Kragh kunne næsten ikke blive til andet end noget med biler:
- Hele mit liv har grundlæggende handlet om biler. Jeg har altid rodet med biler og er uddannet automekaniker, og har været ansat som juniorsælger, forretningsfører og salgschef i bilbranchen...så det er ikke så mærkeligt, at jeg og teamet altid snakker om biler, fortæller Lars Kragh.
Han er i dag ansat som salgschef i Fiat Danmark, der forhandler såvel Fiat som Alfa Romeo, og at han er i stand til at varetage dette krævende et job samtidig med en racerkarriere, er bemærkelsesværdigt. Man skal brænde for sagen - og det gør den sympatiske racerkører.

Mod toppen
For en måned siden var han med sit team Escobar Racing i Slesvig og køre den første afdeling af DM i rally. Efter en række hårde tidskørsler kom han og andenkøreren Jess Larsen på podiet som vinder af Gruppe H for ældre tunede biler. Et fantastisk resultat, som viser, at Køge-teamet nu er på vej mod den absolutte top.

Lørdag 29. april 2006
DAGBLADET 2. sektion 3

Køge team fører rally DM
Lars Kraghs team "Escobar Racing" stormer frem i Danmarksmesterskaberne for ældre tunede rallybiler - bilen tunes og sættes op i en garage ved Lars' hjem i det sydlige Køge.

Køge: Lars Kragh er født med benzin i blodet. Næsten bogstaveligt. Han er fjerde generation med tilknytning til motorer, om end den første generation - oldefaderen - havde værksted for cykler og motorcykler og ikke biler. Bedstefaren udvidede med biler og en tank, og faderen med en stor Shell-tank - alt sammen i Dianalund, hvor Lars Kragh blev født og voksede op.

Samtidigt blev teamet nr., 8 sammenlagt i DM, hvor biler fra Gruppe A (nye tunede elitebiler) og Gruppe N (nye standardbiler) deltager. Det betyder, at Escobar Racing slog en stribe teams med biler med betydelig større motorkraft. Nu stiler Koge-teamet mod Danmarks-mesterskabet i Gruppe H, der er afgjort efter fem afdelinger.

Lars' racerbil er en Opel Kadett fra 1984, men som han siger, så skal man ikke grine af den alder: - En racerbil bliver aldrig gammel......

(læs artiklen som pdf her - 4.3 Mb)

 

 

 


Påskeprøver i Nykøbing F.

17. april eller 2. påskedag, var dagen hvor vi skulle teste om maskineriet kunne holde efter at det var blevet skilt ad efter DM1.

Vi mødte op kl. 12 og efter at klubrally kørerne havde kørt SS2 og 13 var en del af de mest potente sjællandske rallybiler mødte op på sydhavsøerne. Løbet blev kørt som en ”masterbane” dvs. en lille- og stor bane som begge startende biler skulle gennemkøre 2 gange hver før de passede målstregen.

Der blev trådt på pedalerne i alle de kæmpende biler Opel Astra KitCar, Steen Johansen, Ford Sierra Cosworth, Christian Duch Mortensen, Peugeot 106 Maxi, Bjørn Wulff, Citroen xsara VTS, Rudi Jørgensen, BMW M3, Johnny Petersen og Opel Kadett Gsi, Lars Kragh og det var stor og små billængder som skilte dem ved målstregen.

Dog var det Lars Kragh og Escobar racings kadett der kom hurtigt over stegen i de første 3 dueller med en føring på 1 sekund til Johnny Petersens powerfulde BMW M3.

Her efter var der mulighed for ”prøv rally” og tilskuerne stod i kø for at få en tur og efter 3 ture stoppede kadetten og den måtte trækkes ud fra prøven. Her konstaterede mekanikerne at gearkassen var årsagen, så bilen blev kørt på traileren igen.

Nykøbing F motorklub havde lavet et godt arrangement og gode baner og mange tilskuere, så vi får da lyst til at kigge forbi igen i 2007, TAK.


RallyNyt 2-2006 skrev:  

...

Også i gruppe H var der kamp om placeringerne, der var dog et enkelt hold, nemlig Johnny Pedersen og Carsten Askbo der utvetydigt satte sig på førstepladsen i gruppen - altså lige indtil en knækket bagaksel satte en stopper for legen på prøve 8 - løbets næstsidste prøve. Surt for dem, men godt for Lars Kragh der nu blev bedste Dansker i gruppen - dog slået af Ralf Bonde i BMW M3. Jeres udsendte ved endnu ikke om Ralf Bonde kører med igen i år om DM, så om han eller Lars Kragh får DM pointene vides i skrivende stund ikke. Uanset hvem der får DM pointene kørte de begge at flot løb under de lidt vanskelige forhold, Lars sluttede på en 10 Plads generelt og Ralf på en sjetteplads.

....


Lørdag d. 25 marts var Escobar racing taget til Tyskland for at køre DM1.
Der var lidt nervøsitet, holder materialet, kom der fart nok i bilen, er dækkene rigtige i forhold til vejret, alt dette blev gjort til skamme, da man efter 9 hastighedsprøver på tilsammen 117 km og i alt 241 km senere kunne stille sig øverst på skamlen.

Der blev kæmpet dueller på hastighedsprøverne sekunderne gik frem og tilbage og antallet at konkurrenterne faldt fra af forskellige årsager. I gruppe H (ældre tunet biler) kom kun 4 danske teams over målstregen, hvoraf Escobar-racing, Lars Kragh og Jess Larsen, kom først. Det rakte samtidig til en placering som nr. 10 generelt.

( se resultatet her )


23 februar 2006

Det var med stor  sorg at vi  fik og vide teamets ingeniør Jens Kragh Mortensen var faldet bort. Han var en støtte til teamet ude på prøverne eller ved at give en hjælpende hånd når der skulle udvikles på bilerne, hvis en ting ikke kunne fremskaffes fra en leverandør så blev drejebænken startet op, og Jens gik glad i gang med at lave den reservedel som teamet manglede.  Jens, som også var 1. kører  Lars Kragh's  far, var et meget positivt menneske som vi i teamet vil savne og ikke mindst af familie og nære venner.

Ære været Jens' minde.
Escobar racing

 


Escobar Racing – Back in business

Autosport nr. 1 – 2006
Tekst: Duch Mortensen

En gang bidt af rallysport altid bidt af rallysport. Det er en sandhed, som Lars Kragh har, måtte sande. Han startede stort set så snart han fik sit kørekort og investerede i en Sunbeam Avenger, som han hyggede sig med at bygge, men som aldrig rigtig kom ud og køre. Han fandt ud af, at det var sjovere med en Ford Escort, og da han var kommet i som mekaniker hos Ford i Sorø, var det også nemmere adgang til stumperne. Avengeren var en gammel dame, og det var næsten ikke til at få noget til den når der var nået der gik i stykker. Ford Escorten blev bygget færdig og Lars kørte en del løb i den. Et par år efter lagde han rigtig hårdt ud med en næsten fabriksny Fiat Uno Turbo, som han blev Sjællandsmester med i 1989, og i 1990 kørte han mini-rally og vandt DASU's Mini Rally Cup – foran Henrik Lundgaard, som den gang kørte Opel Kadett. Siden er der løbet en masse vand i åen, og Lars har haft en del Citroëner og været sponser at Citroën Danmark. I den periode har Lars kørt med 3 forskellige andenkører, som han har fin opbakning af hele vejen.

Efter en pause på en del år vendte Lars tilbage til gamet i en Peugeot 106 Kit-Car. Lars og hans andenkører Jess Larsen havde kun planer om at køre Yokohama mesterskabet, men det gik så godt at de vandt deres klasse, og så fik de rigtig blod på tanden. Der blev talt en lidt større pose penge op, og så investerede Lars i Martin Andreasens flotte Opel Kadett GSi, som nok ikke behøver nærmere præsentation i dette forum. Og så var han for alvor ”back in business”. Udover Jess, som han har kørt med tidligere, fik Lars sine gamle servicemekanikere med i teamet, samt en ny mekaniker. Og ”Escobar Racing” er helt klar til sæsonen, fortæller Lars en kold vinterdag over en kop kaffe i sit nye hus i Køge.

-Vi har fået samlet det gamle team, og nu vil vi ud og køre DM. Vi har fået skruet bilen sammen, der mangler kun et par småting. Det er 20 år siden vi startede og her i jubilæumsåret tager vi en tur mere i manegen. Vi har økonomien i orden, sponsorerne er på plads, så vi kan køre en fuld DM-sæson.

Vi er stadig på sponsorjagt, så vi kan køre Yokohama Mesterskabet, som i år bliver kørt både i øst- og vest-Danmark. Vi vil gerne køre dem alle sammen, men det er økonomien, der bestemmer. Ligesom den bestemmer, hvor mange rallysprint vi skal køre.

-Vi har jo købt Martin Andreasens Opel Kadett GSi Gr. H, og det er dejligt at overtage en bil der er så vellavet, at vi kun har, skulle juster sæde og seler og fortage nogle små ændringer, for at imødekomme den køre stil jeg har i forhold til Martins kørestil. Det er dejligt at få en bil, man ikke umiddelbart skal tænke på store renoveringer, men kun løbende vedligeholdelse og forbedringer. Ellers mener vi at bilen er så fin som den overhovedet kan være.

-År 2006 bliver året, hvor vi satser på hele DM-sæsonen, men også hvor vi skal hygge os og have et sjovt, for det er hele grundlaget for teamet. Vi havde det også sjovt, da vi kørte for Citroën, men det var resultat, resultat, resultat hele tiden. Her kan vi godt leve med kun at blive nummer to, slutter Lars Kragh

(læs artiklen som pdf her - 6.3 Mb)


Vi kom lige med i RallyNyt på bagsiden.

 

(læs artiklen som pdf her - 895 Kb)


13 januar 2006

Escobar racing v/Lars Kragh har fået nyt værksted i Køge.

Efter mange år med et meget lille værksted i Dianalund, har Escobar racing nu fået et rigtigt dejligt værksted med varme i gulvet og meget fine forhold.

Lars Kragh og Jess Larsen udtaler: Vi er rigtigt glade for et helt nyt værksted til den kommende sæson 2006. Vi går jo et år i møde, hvor vi får meget at se til, og det er nu klart at vi kommer ud og kører en hel DM rally sæson i 2006. Vi glæder os meget til at komme i gang. Så derfor er det ekstra godt for vores team med gode forhold et være i. Chef mekaniker Morten Jensen, mekaniker Jesper Andersen og Michael Borgny får jo lidt at se til i 2006, med en hel DM sæson, Yokohama mesterskabet og div. rally sprint, får de nu god plads og forhold at lave bilen i. Escobar racing er næsten klar til 2006, i starten af februar vil bilen være helt klar.