Sådan er vi omtalt:
2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005

momento - 30. juni 2012

RACE FOR RØDE KORS

Midt i København fik publikum i slutningen af april muligheden for at få en oplevelse som passager i en racerbil med over 200 km/t.
Af Henning Larsen
Fotos: Henning Larsen samt f-service.dk


For anden gang afvikledes Racing Festival ved Carlsberg området til fordel for Røde Kors. På en afspærret rundstrækning på Vigerslev Alle kunne du mod betaling få en køretur helt ud over det sædvanlige. Den kendte danske racerkører Thorkild Thyrring havde med en kæmpeindsats formået bilfabrikker, importører og racerkørere til at stille gratis op for at samle penge ind til Røde Kors. Og det lykkedes Over al forventning. Mere end 2 millioner kroner kom der i kassen til Røde Kors' hjælpearbejde.

Verdens hurtigste biler fra bl.a. Bugatti, Ferrari, Maserati, Aston Martin, Porsche og BMW stod sammen med en perlerække af Danmarks bedste racerkørere klar til at køre runder med betalende publikum på den 2.2 kilometer lange bane ved Carlsberg i Valby. Banen, som har en langside på ca. en kilometer ad Vigerslev Alle, giver de kraftige muskelbiler mulighed for at nærme sig 250 km/t.

"Jeg er stolt og taknemmelig over den fantastiske opbakning. Arrangementet har fået fra mange af verdens mest spændende bilmærker. Feltet i år er det flotteste, vi nogensinde har kunnet præsentere." sagde Thorkild Thyrring inden starten gik i Valby. Thorkild Thyrring fortsatte: "Som motorsportsmand er det et stort privilegium at få sporten helt ud til danskerne - og danskerne helt ind i motorsporten. Jeg glæder mig til - sammen med mine kollegaer - forhåbentlig at køre rigtig mange omgange med motorglade danskere i weekenden.

....

ET PRIVAT. DANSK TEAM
Motorsport er ikke kun store fabriksteams med millioner af kroner i ryggen. Dansk motorsports grundstamme består af en række private entusiaster, som bruger deres egne sparepenge og lidt til på deres sport. Momento har talt med en af disse, Lars Kragh, som har kørt rally i 25 år på topniveau. Lars Kragh fortæller: "Jeg er nærmest vokset Op i et autoværksted med benzin i blodet. Ligeså snart jeg havde Fået kørekort, begyndte jeg at køre rally. Først i mindre og ikke så kostbare

biler. Siden i hurtigere og dyrere biler. Og rallysporten er dyr. Hvis du vil være med på topniveau. Skal du udover køb af bilen bruge flere hundrede tusinde kroner om året til drift og vedligeholdelse. Hvis du er uheldig, og får store skader på bilen, kan beløbet nemt blive meget større. Jeg har altid finansieret min racerkarriere privat, så jeg har brugt alle mine sparepenge. Senere da der begyndte at komme fart i karrieren, fik jeg nogle gode samarbejdspartnere og sponsorer. ”Lars Kragh fortsætter: "Der er ikke som i banesporten pengepræmier, så det er først, hvis du kommer op i verdenseliten, hvor løbene bliver transmitteret i tv, at der også kan være store indtægter. Jeg har et ganske almindeligt job ved siden af. Mit racerteam er privatejet og bilen har jeg købt og betalt med mine egne penge. Mine mekanikere og de andre i teamet er frivillige, som arbejder gratis. Vi modes typisk hver mandag til en "skrueaften", hvor vi spiser sammen og derefter skruer på bilen i nogle timer. Når vi er ude at køre løb bruger de en hel weekend på det - uden at få andel end en god oplevelse."

FOR DEN GODE SAG SKYLD
Det er anden gang Lars Kragh deltager i Røde Kors arrangementet med sin Porsche 911 GT3 RS. Lars fortæller videre: " Deltagerne stiller op med deres biler helt gratis. Mange af dem kommer langvejs fra og må selv afholde alle udgifter. Et par af de store bilkoncerner repræsenteret med flere biler og får selvfølgelig også omtale i pressen, men de gør det i en god sags tjeneste. For mig og mit team betyder det meget, at vi kan være med til at samle penge ind til et godt formål. Men det er jo også en mulighed for at vist vores team og bil frem. Det er jo i den sidste ende vigtigt for vores sponsorere og samarbejdspartnere. Jeg kørte ca. 30 gange Med Porsche med gæster, som betalte 1200 kr. pr. tur, men kørte også en masse ture i en Alfa Giulietta, hvor prisen var 400 kr. pr. tur. Det gjorde jeg for at så mange som muligt kunne komme ud at køre og få en oplevelse af at køre ud af Vigerslev alle med 210 km/t - helt lovligt."

Lars Kragh fortæller videre: " Der var tilskuer, som stod i kø i flere timer for at komme ud at køre med mig bl.a. en yngre pige, som havde ventet i 3 timer for at komme ud at køre med Porschen.

Hvis Thorkild Thyrring ringer næste gang stiller vi helt sikkert op. Han er fantastisk dygtig til at udnytte sit netværk af nuværende og tidligere racerkørere, og det er lykkes ham at et unikt felt af biler og kørere, som jeg ikke tror nogen anden ville være i stand til." slutter Lars Kragh


9. maj 2012

Oplev Escobar Racings hvide Porsche 911 GT3 RS.

Lørdag d. 12. maj kan man se en hvid fartmaskine hvis man besøger Mobila i Slagelse.


Escobar racing stiller deres Hvide Porsche GT3 til skue hos MOBILA A/S, Karolinevej 15, Slagelse.

Den kan opleves mellem alt det der sælges til biler, alt fra plejemidler, reservedele til olier og vedligeholdes produkter fra bl.a. Bardahl som også er en af teamets samarbejdspartnere.

Lars Kragh og Stanis Bertelsen vil være tilstede og kan fortælle om bilen og om dansk rally gennem tiden.

Lars har kørt i mere end 25 år og Stanis var aktiv i 80’erne så de to kan fortælle historier.

Butikken åbner kl. 10,00 så kig forbi og få en snak og måske gøre et godt køb.

Med sportslig hilsen  
Escobar racing


30. april 2012

Nyt fra Escobar Racing april 2012.

Der har været aktivitet i garagen i Køge her i den seneste tid. Den nye motor som vi fik hjem fra Norge er blevet samlet af de dele som den ankom i og nogle nye dele er tilsat.

Escobar racing og den hvide Porsche 911 GT3 RS var med da der blev samlet penge ind til Røde Kors d. 21 – 22. april på Vigerslev Allé i Valby. ”Motoren blev testet på de ture vi kørte med publikum, som meget gerne ville ud og køre i Porschen og den holdt og der blev kørt 2.15 million ind til Røde Kors hjælpearbejde, ny rekord” forsætter Lars Kragh.

”Det betyder at der nu kun er noget fin justerings arbejde tilbage og vi håber at det ikke drille os for meget” udtaler Stanis Bertelsen, og forsætter ”der er mange ledninger og slanger på sådan en Porsche motor og ingeniøren har lave mange små og smarte finurligheder, som skal virker for at få motoren til at køre optimalt.”

Lars Kragh: ”Samtidig med at vi er ved at få helt styr på mekanikken, arbejdes der også med at få udvidet vores samarbejdspartnere. For kommer økonomien ikke på plads, bliver det ikke så

foto: f-service.dk

mange motorløb hvor den hvide fart maskine kommer til start i. Som nævnt på tv er det svært at få økonomierne til at hænge sammen i dansk motorsport med en krise hængene i luften. Men vi ser fremad.”

Med sportslig hilsen
Escobar racing


17. april 2012

Hvad skal du i weekenden?

Gør som Escobar racing tag til Valby, Carlsberg og Vigerslev alle til Racing festival 2012.,


Escobar racing vil deltage i arbejdet med at skaffe penge til Røde Kors’ arbejde. Thorkild Thyrring skaber igen i år en racing festival ved Carlsberg og Vigerslev alle. Der kommer mange spændende biler fra landevejen, racerbanerne eller

rallyvejene i udstilling, eller som biler man køber ture i.

Turpriserne ligger fra 400 kr. men med en professionel racerkører ved rattet, får man også en uforglemmelig tur af rundt på banen. Tag familien og få en fælles oplevelse.

For 2 år siden var Lars Kragh og Escobar racing Porschen med til at samle 2 millioner ind til Røde Kors på de 2 dage der kørt på.

Man åbner indgangen kl. 8:00 lørdag morgen den 21. april og lukker dem igen kl. 18:00 for igen søndag af slå dem op kl. 8:00 og lukke kl. 18:00.
Kig forbi www.festival-racing.dk og se hvordan det så ud sidst, der var en god stemning, fede biler, dæk røg, støjende motorer og biler man sjældent ser, kan kun anbefales og så støttes der et godt formål.

Med sportslig hilsen  
Escobar racing


19. marts 2012

Skal Escobar racing deltage i International Racing festival 2012?


17. marts 2012

Escobar Racing kommer ikke til start.

Escobar racing og deres hvide Porsche 911 GT3 RS kommer ikke til start i den første afdeling af det danske rally mesterskab i sæsonen 2012.
Vi fik godt nok fundet en ny motor til Porschen i Norge her i starten af året. Men den er ikke blevet samlet færdig og derfor heller ikke lagt i hullet endnu.

Lars Kragh: ”vi ville ellers gerne have været til Porsches hjemland og køre, men vi har ikke fået motoren klar endnu desværre. Det plejer ellers at være gode prøver i det tyske og i år altså også uden Escobar racing og en hvid Porsche 911 GT3 RS.”

Det er et spændende felt der stiller til start i det tyske og vi håber alle teams må få et godt løb. Vi følger løbet hjemme fra garagen via vores internet.

Følg livets gang i teamet på escobar-racing.dk eller følg DM-serien på www.rallydm.dk der

foto: Racefoto.dk

både giver de seneste nyheder og resultaterne fra løbsserien.

Med sportslig hilsen
Escobar racing


9. marts 2012

Rally

Lotus International Rally Team er indstillet til at gøre sin race debut i april i FIA europæiske Rally Championship. I partnerskab med italienske hold United Business, der vandt titlen sidste år, vil den forventede Exige R-GT males i Lotus 'ikoniske sort og guld farveskema.

Tidligere portugisiske mester og Super 2000 World Rally Championship (SWRC) driver Bernardo Sousa er in-line til at køre bilen på Rally 1000 Miglia i Brescia, Italien, den 19-21 April, forudsat at bilen er klar. Næste uge vil Exige R-GT gennemgår sin endelige test, før den sendes til FIA for homologation. Ti biler vil blive bygget i år, med syv biler er afsat til det officielle hold og europæiske racerkørere.

Claudio Berro, direktør for Lotus Racing, startede sin rally karriere og er begejstret for at være


tilbage. "Dette vil være den første GT bil, der skal homologeret af FIA. Lotus, selvfølgelig, har været succesfuld i at samle før, vandt 1981 World Rally Championship med Talbot Sunbeam Lotus. Så på mange måder går vi alle tilbage til vores rødder. Partnerskab med United Business-Rally Team i FIA europæiske Rally Championship giver god mening, fordi de, ligesom os, ved hvordan man vinder. Jeg tror, ​​det bliver et meget stærkt samarbejde. Mesterskabet vil i vid udstrækning foregår på asfalt, der passer os. Det er så spændende at prøve rally med det nye projekt. Det er en anden stor udfordring for Lotus."

Pier Liberali fra United Business, udtaler: "Denne partnerskabsaftale med Lotus Racing fylder mig med stolthed. Lotus er en af de mest berømte producenter på verdensplan i motorsport området. Det er en ære for os at være i stand til at arbejde med dem, og vi vil gøre vores yderste for at overskride deres forventninger. "

Lotus Racing


7. marts 2012

Escobar Racing og ACCC har fornyet samarbejdsaftalen for 2012-æsonen.

Hos ACCC er en del af virksomheden biler. Her kan man tilbyde sine kunder en rolle som rådgiver,


projektstyrer eller udføre dele af det projekt du har gang i. Med en lang og solid baggrund i autobranchen, både som tekniker og i kontrol ledende funktioner er udgangspunktet for rådgivning og service sikret.

Den erfaring der er opbygget bruges til at hjælpe kunden, så der findes netop den løsning der gør at drømmen går i opfyldelse om det gælder udvikling og konstruktion af tekniske løsninger. Især baneracere, klassiske og amerikanske biler

Baggrunden for virksomheden var tanken om at gøre tingene lidt bedre og på en lidt anden måde end alle andre. Samt at kunne frembringe og levere lige det kunden har i tankerne og samtidig gøre det til en konkurrence dygtig pris. Virksomhedens vision er kort og godt: Perfect business, we are working on it…

ACCC er en forkortelse for Anders Czerkas Classic Cars.

Desuden tilbydes fældning af træer, brændeskæring og brændesalg.

I Escobar racing er vi glade for at forsætte samarbejdet med ACCC og at virksomheden stadig vil mere med i sponsorgruppen.

Læs meget mere om virksomheden på: www.accc.dk

Med sportslig hilsen  
Escobar racing


23. februar 2012

Escobar Racing forlænger samarbejdsaftale med f-service for 2012

Escobar Racing og f-service har forlænget samarbejdet for 2012, der indebær udarbejdelse af presse- og grafiskmateriale som teamet har behov for samt foto til de nævnte opgaver.

Lars Kragh: med f-service og har vi i teamet haft et godt samarbejde igennem mange år. Flemming er på banen når pressemeddelelsen skal skrives eller vi skal have produceret en grafisk publikationer, lige det vi i teamet har brug for. Det giver os også en mere ensformig og klar linje igennem alle vores tryksager. Da Flemming samtidige mestre et kamera, er jo kun en kæmpe fordel at have denne kompetence så tæt på når teamet skal vise sit image ud af til, slutter Lars.

Flemming siger om samarbejdet: Jeg har ingen betænkeligheder med af forlænget med Lars og drengene, da de er seriøse med deres sport. Og

så har de jo en fræk bil sådan en Porsche 911
GT3 RS.

F-service drives af Flemming Jørgensen, som er grafisk uddannet og har en stor interesse for fotografering. F-service tilbyder derfor bl.a. at lave grafiske materialer, fotoopgaver eller hjemmeside løsninger.

Læs meget mere om f-service på: f-service.dk

Med sportslig hilsen
Escobar racing


16. februar 2012

Bardahl Danmark forlænger samarbejdsaftalen med Escobar Racing

Bardahl Danmark har forlænget samarbejdet med Køge-teamet Escobar Racing for rallysæsonen 2012.

I motorsport er Bardahl Danmark er et meget anerkendt navn, og de er specialister inden for bilpleje produkter. Firma har importeret de verdensberømte BARDAHL produkter til Danmark i 30år. Produkterne som stammer fra Seattle i USA, bliver licensfremstillet i, Belgien og Frankrig og kommer derfra til Danmark.

Den nuværende ejer Egon Hansen overtog virksomheden, Bardahl Danmark, i 2008, som blev startet i 1982 af Leif Randløv. Firmaet, der ligger i Knudlund Industricenter - lige syd for Silkeborg, betjener dagligt et net af bilistbutikker, autogrossister, cykelhandlere, maskinhandlere og industrikunder. Derudover har firmaet også samarbejde med en række af de førende danske bilimportører.

Produktfladen er meget stor og omfatter bl.a. Bardahl Classic olie, motorolie, smøremidler, bilpleje, værkstedsprodukter, håndrens og der bliver jævnligt tilføjet nye produkter til sortimentet.

Læs meget mere om Bardahl og Deres store produktudvalg på: www.bardahl.dk

Med sportslig hilsen
Escobar racing


6. februar 2012

2012 er i gang …

Året er lige startet og vi har købt en ny motor til den hvide Porsche 911 GT3 RS.

Efter flere store motorstop som vi havde i slutningen af 2011-sæsonen, besluttede vi at købe en ny motor og vi fandt en i Norge.

Søndag morgen køre Lars, Jess og Lars af sted fra Køge mod Norge i nord for at hente den nye motor. ”De mange timer frem og tilbage blev til nogle fornøjelige timer” kommentere Lars Kragh ved hjemkomsten.

”Nu skal vi så i gang med værktøjet og få sat den norske motor i bilen", forsætter Stanis ”og så håber vi ikke det driller os for meget”.  ”Vi vil jo gerne give vores publikum den oplevelse at høre Porsche sounden ude på prøverne” slutter Flemming.

Samtidig med der arbejdes i værkstedet, arbejdes der også på at få en økonomi til at hænge sammen. Lars Kragh: Vi har fat i en lille del sponsere såvel gamle samt nogle nye og vi ser positivt på at det vil lykkes for os.

Vi kan jo se der sker en del her i vinterpausen. Der bliver handlet og teams sammensættes, DRC

har fået erfaring fra sin første sæson så det bliver en spændende 2012-sæson for de team som skal kører hele sæsonen.

Med sportslig hilsen
Escobar racing